Bijgewerkt: 3 maart 2024

Het Ronald McDonald Huis VUmc zoekt vrijwilligers

Nieuws -> Informatief

Bron: Marlies Postma- Sienot
24-09-2020

Marlies Postma- Sienot, één van de Huismanagers van Ronald McDonald Huis VUmc in Amsterdam, aan de Amstelveenseweg in Amsterdam Zuid schreef dit bericht. 'Wij bieden een thuis ver van huis voor ouders van kinderen die zijn opgenomen of behandeld worden in Amsterdam UMC – locatie VUmc. Zo hebben zieke kinderen hun ouders altijd in de buurt. Een veilig idee voor ouder en kind. Onze gasten zijn mensen  die veelal slechte berichten horen en vaak onverwacht uit het dagelijks leven gerukt zijn. Wij proberen een baken van rust te zijn in deze woelige periode.

We maken als Ronald McDonald Huis VUmc deel uit van de landelijke organisatie Ronald McDonald Kinderfonds. Tegelijkertijd zijn wij als Huis zelfstandig. We zijn een zelfstandige (kleine) stichting, hebben een eigen bestuur en moeten financieel onze eigen broek ophouden en het Huis runnen. We ontvangen geen subsidies voor ons werk. Dat werk doen we met 4 vaste medewerkers en ongeveer 100 vrijwilligers. Zij maken ons huis schoon, onderhouden de tuin, zorgen dat de gasten worden in -en uitgeschreven en dat de voorraden aangevuld worden.Onze gasten hebben een mooie, ruime kamer tot hun beschikking. Maar goed ook, want soms verblijven ze hier maandenlang! Daarnaast hebben ze een eigen badkamer, met toilet en douche. Onze vrijwilligers zijn hun gewicht in goud waard. Eén van onze gasten, zijn zoontje van acht heeft botkanker, zei laatst: 'Het is niet dat ik niet de keuken schoon wil maken, ik heb er gewoon geen puf voor!' Overduidelijk is dus de noodzaak van vrijwilligers in ons Huis. Nu hebben we echter een tekort aan Huisvrijwilligers én tuinvrijwilligers.'

Dus heb jij op de dinsdagochtend een paar uurtjes over en lijkt het je leuk om deel uit te maken van het vrijwilligersteam van een Ronald McDonald Huis? Neem dan contact op met Marlies Postma - Sienot. Zij is telefonisch te bereiken op (020) 301 33 33 of per e-mail: m.postma@ronaldmcdonaldhuis.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.