Bijgewerkt: 30 juni 2022

Het Sociaal Afhaalpunt in Verpleeghuis Groenelaan is geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
09-01-2018

Op dinsdagmiddag 9 januari 2018 opende Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg en Marianne Boelen, de locatiemanager van Verpleeghuis Groenelaan van Amstelring onder grote belangstelling van de bewoners het 3de Sociaal Afhaalpunt in Amstelveen.

Het 'Sociaal Afhaalpunt' zorgt wekelijks voor meerdere bezoekers bij deelnemende zorgcentra. Haal een pakketje - ‘bezorg’ een praatje, dat is het principe van het Sociaal Afhaalpunt. Het initiatief dat bedoeld is om de eenzaamheid onder ouderen in zorgcentra te verminderen, kan op veel enthousiasme rekenen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Marianne Boelen, locatiemanager van Verpleeghuis Groenelaan, verwelkomt de aanwezigen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Veel bewoners van het verpleeghuis kwamen kijken


Wouter Voges één van de bedenkers van het Sociaal Afhaalpunt was ook aanwezig en vertelde dat het afhaalpunt een vrij nieuw initiatief is en pas een jaar geleden begon. 'Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam een nieuwsbericht dat 1,2 miljoen ouderen zich eenzaam en 200.000 zich extreem eenzaam voelen en als je het bericht leest en de verhalen erachter, dan gaat het natuurlijk aan je hart. Dus wij dachten dat het mooi zou zijn, als wij een heel klein beetje het gevoel van eenzaamheid zouden kunnen helpen verminderen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Wouter Voges de initiatiefnemer, is erg enthousiast over het project Sociaal Afhaalpunt


Er kwamen steeds meer berichten dat veel mensen via internet veel spullen gingen bestellen en deze spullen moeten ergens heen. Dus laat je het thuis bezorgen, of op je werk, of bij Albert Heijn en dan halen ze het daar op. Wij dachten dat het mooi zou zijn als wij dit aan elkaar kunnen koppelen. Een optie was dat als je iets had besteld online, deze bij een zorgcentrum in de buurt te laten afleveren en als je het pakket op komt halen, kun je gelijk een gezellige praatje maken met de bewoners die daar behoefte aan hebben.

Als eerste dat bedenken vonden wij knap bedacht door ons - ik ben een heel bescheiden jongen - alleen zoiets te realiseren is een tweede. Dus wij zijn begonnen bij een vestiging in Amstelveen in De Luwte om te kijken, of mensen daarop zitten te wachten, wat vinden de bewoners er van, wat zijn de dingen waar wij tegen aanlopen? Wij hebben daar heel veel van geleerd. Het belangrijkste was, dat de mensen die gebruik maken van het Sociaal Afhaalpunt, het heel fijn vinden, want het is dan een reden om een zorgcentrum binnen te lopen en daar een praatje maken. Dat vonden de bewoners van het zorgcentrum ook prettig en daardoor maakten ze met de buurtbewoners contact en spraken gezellig met elkaar. Er kwamen heel veel leuke reacties en daarom dachten wij dat dit initiatief het verdient, om dit niet alleen op één locatie te realiseren, maar juist op meerdere en zo het gevoel van eenzaamheid bij veel mensen te verminderen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg steunt het idee van het Sociaal Afhaalpunt


Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg nam de microfoon over en zei: 'Dank je wel Wouter, je bent een bescheiden man en dat hoor je ook. Het is inderdaad een gouden idee dat in Amstelveen wordt uitgevoerd. Marianne, als er mooie dingen zijn in Amstelveen, dan zorg je dat het hier ook gebeurt, dus complimenten daarvoor. Ik hoop dat heel veel Amstelveners hieraan gaan meedoen en dat jullie er veel gezelligheid aan krijgen. Ik koop ook veel pakketjes op internet en heel veel dingen moeten weer worden teruggestuurd. Ik vind het een geweldig idee, dus heel veel succes allemaal!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Wouter Voges overhandigt het eerste pakketje aan wethouder Raat (VVD) en de baliemedewerkster volgt de actie


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De gebakjes met het logo van het Sociaal Afhaalpunt worden met grote snelheid door de aanwezigen opgegeten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Marianne Boelen, de locatiemanager van Verpleeghuis Groenelaan en Herbert Raat wethouder Zorg hebben een traditioneel goede connectie en dat is ook goed te zien op deze foto


Na de toespraken kwam het eerste pakketje aan, dat aan de wethouder werd overhandigd. Na openmaking bleek, dat er gebakjes in het pakket waren en deze werden natuurlijk met de aanwezigen gedeeld door de wethouder en de locatiemanager. Afhaalpunten: Sociaal Afhaalpunt Groenelaan De Helpende Hand 9 1186 AB Amstelveen; Sociaal Afhaalpunt De Luwte Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen; Sociaal Afhaalpunt Zonnehuis Westwijk Jasmijnlaan 2, 1187 EL Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.