Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Het Stadshart Amstelveen wordt groener

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-10-2024

De gemeente Amstelveen start dit najaar met de voorbereiding om de weekmarkt deels te kunnen verplaatsen naar de Rembrandtweg, om ruimte te maken voor een nieuw en groener Stadsplein. De openbare ruimte voor het Rembrandthof maakt de gemeente alvast gereed voor de gewenste uitbreiding van de winkels aan het Rembrandthof van winkelcentrumeigenaar Unibail Rodamco Westfield. Daarnaast worden twee winkelpanden door de eigenaren/huurders verbouwd voor de komst van nieuwe winkels.

Aan de slag. Floor Gordon (D66) wethouder Stadshart: 'Het Stadshart is volop in beweging. Wij willen samen met ontwikkelaars een nog aantrekkelijkere, groene en actieve plek maken van ons stadscentrum. Waar wonen, werken, winkelen, horeca en cultuur elkaar versterken. Al deze ontwikkelingen betekenen ook dat er een periode aanbreekt waarin het Stadshart flink op de schop gaat en er vaak op verschillende plaatsen tegelijk gewerkt wordt. We proberen de planning zo goed mogelijk met betrokkenen af te stemmen zodat we de overlast waar mogelijk kunnen beperken.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Floor Gordon (D66) wethouder Stadshart met medewerkers van de gemeente Amstelveen op de Rembrandtweg op 16 oktober 2024

Verbouwing voormalige C&A en komst UNIQLO. In oktober 2024 start de eigenaar van het voormalig C&A pand aan het Nieuw Loopveld met de inpandige verbouwing en richt een bouwplaats in aan de achterzijde van het gebouw aan de Pieter Lastmanweg. Het pand krijgt een nieuwe aanblik. In het nieuwe jaar volgt de nieuwe inrichting van het winkelpand. Ook het voormalige ABN AMRO pand wordt verbouwd en zal in de lente van 2025 het kledingmerk UNIQLO gaan huisvesten. Floor Gordon: “We kijken enorm uit naar de nieuwe impuls die ons Stadshart verrijkt."

Uitbreiding Rembrandthof. Winkelcentrumeigenaar Unibail Rodamco Westfield gaat haar winkelpanden aan het Rembrandthof uitbreiden. Jurn Hoeksema, COO URW Northern Europe: “Met de opening van H&M en H&M Home op 30 november gaat nu ook aan de Rembrandtweg zichtbaar worden wat wij al zo lang voor ogen hebben. Het zal nu niet lang meer duren voordat de winkels Nike, UNIQLO, Skins en de flagship store van Nespresso hun entree maken en de keuze voor de bezoekers verder wordt uitgebreid. Een mooie stap in de ontwikkeling van Stadshart Amstelveen.”

Om de uitbreiding mogelijk te maken, gaat de gemeente de kabels en leidingen verleggen en de pergola, bomen, fietsnietjes en prullenbakken voor het Rembrandthof verwijderen. De planning is om hier begin november mee te starten. Op de plaats van de fietsnietjes komen tijdelijke gemarkeerde fietsvakken. Begin januari 2025 start de gemeente met het verleggen van de kabels en leidingen. Tijdens de kerstperiode wordt er niet gewerkt om de overlast te beperken voor de bezoekers van de markt, winkels en horeca. Als de bouwwerkzaamheden volledig zijn afgerond, wordt de openbare ruimte weer groen ingericht. De gemeente maakt hiervoor nog een inrichtingsplan.

Marktverplaatsing. In de nieuwe situatie blijft een deel van de vrijdagmarkt op het Stadsplein, een deel blijft voor het Rembrandthof en een deel verplaatst de gemeente naar de Rembrandtweg, ter hoogte van de winkels. Zo komt er ruimte vrij op het Stadsplein voor een nieuwe en groenere inrichting. De voorbereidende werkzaamheden, zoals het vervangen van de fietsnietjes door gemarkeerde fietsvakken en de aanpassing van de zijstraten bij de Rembrandtweg, starten naar verwachting in november. Een overzicht van alle projecten in het Stadshart is te bekijken op: https://amstelveeninzicht.nl/stadshart/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.