Bijgewerkt: 16 juni 2024

Het Stadsplein Amstelveen wordt vernieuwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-02-2023

De eerdere plannen voor het verplaatsen van de vrijdagmarkt van Amstelveen zijn concreet. De markt gaat in een lintvorm vanaf de fontein op het Stadsplein tot aan de rotonde Rembrandtweg/Groen van Prinstererlaan. Hiermee komt het Stadsplein vrij en kan de gemeente aan de slag met een gezelliger, maar vooral groener plein.

'De vrijdagmarkt is een begrip in Amstelveen en omstreken. Al vele jaren vormen de kramen een vertrouwd gezicht op het Stadsplein. Wij zijn blij met de vrijdagmarkt en willen een sterke markt behouden. Echter, de markt op vrijdag heeft ook tot gevolg dat op de andere zes dagen van de week het Stadsplein er leeg en verlaten bij ligt. Daarom verplaatsen we de markt, waardoor we van het Stadsplein een gezellig plein kunnen maken' – aldus Floor Gordon (D66) wethouder Stadshart.

Nieuwe locatie op Rembrandtweg. Door de verplaatsing wordt de Rembrandtweg tijdens markttijden afgesloten voor al het verkeer (met uitzondering van nood- en hulpdiensten). In de plannen staan de kramen met de voorkant naar de winkels op de Rembrandtweg. De voertuigen van de marktondernemers staan achter de kramen op de autoweg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Weekmarkt op het Stadsplein in Amstelveen op 17 februari 2023

Een gezellig en groen Stadsplein. Als de markt op zijn nieuwe plek staat, komt er ruimte vrij op het Stadsplein voor een nieuwe inrichting. Vorig jaar vroeg de gemeente inwoners en ondernemers mee te denken over het Stadsplein via het participatieplatform Denk Mee. De meest genoemde onderwerpen waren meer groen, meer diversiteit in winkels en horeca, meer speelplekken voor kinderen en meer fietsenstallingen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De Rembrandtweg in Amstelveen op 17 februari 2023

Vervolg. De gemeente organiseert begin maart 2023 een informatiebijeenkomst over de marktverplaatsing voor de marktondernemers, omwonenden en andere belanghebbenden. Hier worden ideeën en wensen van de omgeving opgehaald. Dit verwerkt de gemeente in de plannen. Deze worden ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. De daadwerkelijke verplaatsing zal naar alle waarschijnlijkheid in 2024 gebeuren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.