Bijgewerkt: 9 december 2022

Het StarkLinnemann Kwartet treedt op in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Stichting Tpodium
16-01-2017

Onder de titel eigenwijze-eigentijdse jazz creaties vindt op zaterdag 21 januari 2017 tussen 20.00 en 23.00 uur bij Dans & Partycentrum Colijn te Uithoorn het album release concert plaats van: Het StarkLinnemann Kwartet. Transcending Chopin Volume 2 en 3 wordt dit concertseizoen gepresenteerd op verschillende podia in Nederland, waaronder nu ook in Uithoorn. Tijdens die avond wordt hun nieuwe dubbelalbum ‘Transcending Chopin Volume 2 en 3’ uitgevoerd. Het concert staat geheel in het teken van de Poolse pianist/componist Frédéric Chopin.

Krap een jaar na het uitkomen van hun eerste album TC Volume 1 lanceert StarkLinneman nu zijn volgende album, Transcending Chopin Volume 2 en 3. Chopin’s werk wordt vanuit zijn tijd, speciaal bewerkt naar de huidige instrumentale en ritmische jazz begrippen. De ruimte die in zijn composities aanwezig is, wordt door de muzikanten ten volle benut. Zo krijgen bepaalde stukken een bepaalde swing en/of wel soms ook een Latijns jasje aangemeten. Deze dubbel CD is juni 2016 opgenomen in de beroemde Bauer Studio’s in Ludwigsburg, Duitsland. Het bevat twee voor jazztrio en jazzkwartet bewerkte juwelen van Chopin:Piano Sonate opus 58 en Cello Sonate opus 65. Deze late werken van de Poolse componist heeft StarkLinnemann op integere wijze getransformeerd naar de maatstaven van de moderne tijd. Hierdoor ontstaan verrassende klankcombinaties en intrigerende ontmoetingen tussen vernieuwing en traditie, improvisatie en compositie, Cubaanse/Afrikaanse ritmes en nostalgische Poolse melodieën. In de “nieuwe” versie van de Cello Sonate wordt de cello partij niet door een cellist maar grotendeels door tenorsaxofoon vertolkt. Een speciale rol is daarom weggelegd voor saxofonist Iman Spaargaren.

De formatie StarkLinnemann wordt geleid door drummer Jonas Linnemann en pianist Paul Stark. De afgelopen vijf jaar hebben zij vele succesvolle concertreeksen georganiseerd, vaak met bekende speciale gasten zoals Denise Jannah, Dick de Graaf en Anton Goudsmit. Ook waren zij te horen met hun eigen projecten, waaronder Melting Pot, Tribute to Milton Banana, Awake en Transcending Chopin Volume 1. De twee laatstgenoemde projecten zijn eerder op CD verschenen.

Het is bekend, dat de muziek van Frederic Chopin ook geliefd is bij muzikanten van totaal andere disciplines vooral, waar het de jazzpianisten betreft. Was Chopin zijn tijd misschien ver vooruit, of is zijn muziek en composities gewoon tijdloos en dus multi-interpretabel? Dit concert LIVE mee te maken zal op zichzelf een bijzondere ervaring zijn. Dit evenement vindt plaats bij: Dans & Partycentrum Colijn: Industrieweg 20, 1422 AJ Uithoorn: zaterdag 21 januari 20.00 tot 23.00 uur. Er is er ruime vrije parkeergelegenheid. Deze concerten worden geprogrammeerd door de Stichting Tpodium.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.