Bijgewerkt: 17 april 2024

Het Tamara Hoekwater Quartet treedt op in Elsrijk, Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
20-01-2020

In het kader van 'live music project Amstelveen' zal onder de noemer ‘JAZZ IN DE BUURT’ bij Podium Elsrijk (p/a Nieuw Vredeveld) op vrijdag 24 januari 2020 tussen 20.00 en 23.00 uur het optreden plaats hebben van: het Tamara Hoekwater Quartet. Tamara Hoekwater studeerde aan het Conservatorium te Maastricht. Van 1992 tot 2002 was ze de vaste zangeres van de bekende nederpopband VOLUMIA, met wie zij in die tijd mede vele Awards, Gouden & Platina platen verwierf.

Na een intensieve periode van vele tournees heeft ze zich, als solist gefocust op het meer bekende jazz genre. In de formatie van het Bourgondisch Combo met Professor Cees Hamelink, speelde zij o.a. met de legendarische contrabasspeler Jacques Schols, pianist Louis van Dijk, Peter Guidi, Jean Louis van Dam; tevens was het combo voor lange tijd de vaste huisband van de Amsterdamse Academische Club. Haar huidige combo bestaat uit: Timothy Banchet piano; Peter Björnild contrabas; Ben Schröder op drums.Internationale projecten ontwikkelde zich voor Tamara tijdens haar tournees door Amerika, waardoor ze in contact kwam met de ‘Jack Million Big Band waarmee ze o.a. speelde ze op het Glenn Miller-Festival en met de ‘Swing Design Big Band in New York met Greg Walker (Santana). Sinds 2015 treedt ze geregeld op met het Russisch Maynugin Jazz Quartet In Rusland. Haar reeds derde succesvolle tour door Rusland: de Gouden Ring, Moskou & Kazan was in 2019.

Vandaag de dag geeft ze samen met carillonspeler en violist Frank Steijns optredens onder de naam ‘Jazz on Bells’ vanaf beroemde kerktorens in Europa van waaruit ze jazzmuziek ten gehore brengen. Tamara presenteerde diverse Tv-programma’s; Taxatie op Locatie en Tamara & Birgit. Adres: Rembrandtweg 428, Amstelveen. Concert op vrijdagavond 24 januari 2020 – van 20.00 tot 23.00 uur. U vindt er ter plaatse voldoende vrije parkeergelegenheid. Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00. ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.