Bijgewerkt: 25 juni 2022

Het Utrechts Tourlied!

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Utrecht
13-06-2015

Bent u een tourliefhebber? Zing dan mee met het tourlied.
Voormalig burgemeester van Amstelveen doet het ook. Bekijk de video.


In januari kregen Elisabeth Stolk en Vincent Oldenborg, na wat glazen drank, een wild idee. Beiden Utrechters, trots op hun stad, beiden zangers, vroegen ze zich af, waarom er eigenlijk geen Utrechts Grand Départ lied was. Voor jong en oud, auto en allo, arm en rijk, wielersportminnend, of niet. Kortom, voor alle Utrechters. Met als enige doel: tijdens de Grand Départ wervelt het liedje door de hele stad en daarbuiten.

Al snel stond het Utrechts Tourlied op papier, op de wijs van Aux Champs-Elysées. Flyers met de tekst werden hier en daar uitgedeeld om te kijken of de Utrechtse bevolking het net zo leuk vond als de makers. In enkele lokale kroegen werd de proef op de som genomen: er werd uit volle borst meegezongen! Ondertussen had Utrechts koor De Steegzangers het Utrechts Tourlied ook omarmd. Hun “Ode aan de Grand Départ”-concert maakt onderdeel uit van het officiële activiteitenprogramma van Utrecht2015. Het wordt een echte happening op 23 juni 2015, vanaf 19.15 uur buiten en in de Domkerk, waarbij natuurlijk ook het Utrechts Tourlied ten gehore zal worden gebracht (er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar).Zien zingen doet zingen, dus wéér een wild idee, een videoclip van het lied, was er al gauw. Maar hoe doe je dat, zonder budget, of subsidie…. Producent Frank van Geloven (Studio73) liep er warm voor, Bart Koster (Muziekstudio Bard-Productions) en Kees Snikkers (Art & Animaton Videoproduction) ook. Met hen waren o.a. burgemeester Jan van Zanen, Ronald Giphart, Hans van Breukelen, Pia Dijkstra en De Steegzangers allemaal bereid om voor niets hun talent, tijd en enthousiasme in te zetten, als vriendendienst voor de stadsbewoners.

Vandaag is het zover, het Utrechts Tourlied is nu voor iedereen te bezien en te beluisteren. De videoclip wordt gelanceerd op de site van De Steegzangers (www.desteegzangers.nl). Via www.utrecht2015.nl is ‘ie ook te vinden. Kijk, luister, smeer je keel, poets je stem op en zing, of neurie vanaf vandaag elke dag een keertje het lied. En met z’n allen zorgen we er dan voor dat Utrechts eigen Tourlied op 4 en 5 juli door de stad klinkt!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.