Bijgewerkt: 2 december 2022

Het Villa Randwijck wordt geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
19-12-2012

Het Villa Randwijck team hunkert naar de dag dat het nieuwe wijkcentrum klaar is. Tot die tijd zit het team niet stil. Op zaterdag 22 december 2012 verzorgt het samen met het Wijkplatform het Midwinterfeest voor Randwijck.

Dat feest vindt al wel plaats in het toekomstige wijkcentrum, de voormalige Michiel de Ruyterschool aan het Catharine van Clevepark 10. Het feest is voor jong en oud en begint om 16 uur met een 'Dancebattle' voor kinderen (0-16 jaar) en clown DJ Chili & vriend.

Om 17 uur is het tijd voor een borrel en dan begint ook het Midwinterdiner voor 55-plus wijkbewoners. Dansen en swingen kan vanaf 19 uur tijdens de Midwinterswing met band The Streetrollers. De toegang is gratis, maar voor consumpties moet worden betaald. Voor het Midwinterdiner moet worden gereserveerd.

ruyterschool Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Het oude hoofdgebouw van de openbare basisschool Michiel de Ruyter


Om 21 uur is er een plechtig moment, wanneer wethouder Jacqueline Koops (Welzijn) de website Villa Randwijck' (www.villarandwijck.nl ) lanceert. Zo bestaat het toekomstige buurtcentrum alvast in digitale vorm. Het echte Villa Randwijck moet wachten tot minstens 2015.

Tot die tijd maakt het team voor activiteiten gebruik van diverse locaties. Soms is dat het Go Centrum, waar ook cursussen plaatsvinden. De kinderdisco voor 8-12-jarigen draait in de nieuwe Michiel de Ruyterschool aan Laan Rozenburg. Soms kan de oude De Ruyterschool worden gebruikt, maar hier trekt de komende jaren de Roelof Venemaschool tijdelijk in.

Zodra de leerlingen weer zijn vertrokken, kan het wijkcentrum van start, al houdt de gemeente een aantal klaslokalen aan als overloop voor de nieuwe De Ruyterschool. Onderwijswethouder Herbert Raat wil geen dure noodgebouwen neerzetten, terwijl er nog een compleet schoolgebouw in de wijk aanwezig is.

Inmiddels is overleg gaande over de indeling van het gebouw tussen de betrokken wethouders, gemeentelijke afdelingen, de school en het Villa Randwijck team. „Allemaal met elkaar om tafel," zegt Pim Giel, voorzitter van het team. „Dat werkt beter dan steeds apart overleg."

Wijkcentrum en school willen graag een deel van de begane grond. „Voor ons is dat erg belangrijk, omdat wij een drempelloos gebouw willen," zegt Nicole Bodewes, secretaris van het team. Met haar activiteiten sluit het team intussen naadloos aan bij het gemeentelijke 'Welzijn Nieuwe Stijl', dat de zelfwerkzaamheid van burgers op welzijngebied stimuleert.

Het spontane initiatief in Randwijck loopt in Amstelveen voorop en heeft inmiddels een officiële 'pilot status'. Het team schuift graag aan bij het WonenWelzijn Zorgteam (WWZ-team) in de wijk, met organisaties als Vita Welzijn en Advies, Amstelring, Nieuw Vredeveld en Woonzorg Nederland.

„Wij kunnen fungeren als antenne in de wijk," zegt kern-teamlid Lucienne Nijssen. „Als bewoners hulp nodig hebben, dan lossen wij dat zo mogelijk op met vrijwilligers, zodat er minder een beroep nodig is op professionele ondersteuning. Dat leidt tot lagere kosten."

Het Villa Randwijck team wil totdat het wijkcentrum klaar is, minstens vier activiteiten per jaar verzorgen. Komend voorjaar komt er een veiling en in april 2013 is er weer een Koninginnedagfeest speciaal voor de wijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.