Bijgewerkt: 12 april 2024

Het Werkplein Amstelveen is vernieuwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-04-2024

Amstelveners die hulp willen met scholing of het vinden van werk kunnen sinds dinsdag 2 april 2024 terecht op het vernieuwde Werkplein in het raadhuis in Amstelveen. “Het Werkplein is op de schop genomen zodat we onze inwoners nog beter kunnen helpen”-zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen .

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen bij de opening van het vernieuwde Werkplein Amstelveen op 2 april 2024 met de medewerkers

De verbouwing was vooral nodig om inwoners vriendelijker te kunnen ontvangen. 'Het Werkplein was ooit vooral gericht op ‘werk werk werk’. Dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig kijken we veel breder naar de behoeftes van inwoners en hoe we ze kunnen helpen aan duurzaam werk dat bij ze past. Daarnaast is een vriendelijker ontvangst en meer privacy heel belangrijk in onze dienstverlening. Een bijstandsaanvraag hoeft niet meer aan een open balie' - zegt Van Ballegooijen.

Menselijke Maat. Door de nieuwe indeling kunnen medewerkers en inwoners op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek. “Dit past goed bij de stappen die we zetten op het gebied van de ‘Menselijke Maat’, een project waarmee we onze dienstverlening en communicatie merkbaar verbeteren”, zegt Van Ballegooijen.

Ondersteuning gebundeld. Op het Werkplein is zo veel mogelijk ondersteuning aan inwoners gebundeld. Het gaat om dienstverlening op het gebied van scholing en werk, maar ook inburgering. Daarnaast is het UWV aanwezig met eigen medewerkers zodat Amstelveners voor fysieke afspraken niet meer naar Amsterdam hoeven.

Voor wie? Werkplein is er voor iedereen. Elke Amstelvener kan er terecht voor vragen over scholing of voor hulp bij het vinden van werk. Werkplein biedt onder andere hulp bij het maken van een CV, in contact komen met bedrijven en solliciteren. Inloopspreekuren. De inloopspreekuren op het Werkplein zijn elke dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 -12.00 uur. Verdere informatie zoals de tijden van de overige dienstverlening is te vinden op https://www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen/publicatie/balie-werkplein-aa

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.