Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Het Wijkcentrum 't Pluspunt wordt vernieuwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-10-2024

Wijkcentrum 't Pluspunt aan de Smeenklaan 1 in Amstelveen wordt vernieuwd. Onder meer het atelier is al opgeknapt. 'Het is een eerste stap in de herontwikkeling van dit wijkcentrum' - zei Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn bij de opening.



Veel omwonenden van het Pluspunt geven aan nooit in het wijkcentrum te komen omdat het een plek voor ouderen zou zijn. 'Een groep bewoners en de wijkcoach willen hier verandering in brengen en hebben de handschoen opgepakt. Een mooi initiatief dat het gemeente van harte ondersteunt' - aldus Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn met de medewerkers van Participe-Amstelland en de vrijwilligers van Wijkcentrum 't Pluspunt op 8 oktober 2024

Toekomst. Het Pluspunt moet een plek worden, waar meerdere doelgroepen zich thuis voelen. De initiatiefnemers hebben samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzocht hoe het nieuwe Pluspunt eruit zou moeten zien. De uitkomst was; een werkplek, activiteiten voor kinderen, een leestafel, lekkere koffie, goede wifi en een creatieve plek.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn met Lia Brouwer de sociaal beheerder van Wijkcentrum Pluspunt op ballonnenjacht

Atelier. Die creatieve plek is er nu. 'Het atelier wordt nu gebruikt door verschillende groepen' - zegt Van Ballegooijen Denk aan internationals, maar ook kinderen die muziekles krijgen. Ook zijn er gesprekken over nieuwe samenwerkingen in de buurt, zoals met de kunstenaars van Ateliers24, Amity School Amstelveen en de Wereldschool.

De komende tijd wordt gewekt aan de verdere ontwikkeling van Wijkcentrum ‘t Pluspunt. De missie is om het een aantrekkelijke plek te maken en een bruisende ontmoetingsplek.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.