Bijgewerkt: 13 juli 2024

Het Willem Hellbreker kwartet speelt in De Meent Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
10-01-2016

Op vrijdag 15 januari 2016 vindt het optreden plaats van Willem Hellbreker's - Tribute to Stan Getz in ontmoetingscentrum De Meent. Willem Hellbreker is in de Nederlands jazz-scène een prominente vertegenwoordiger van de Hardbop en Mainstream. Duidelijk geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz , Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon. Van sterk swingend tot verstild melancholisch; elke standard krijgt een glansrijke interpretatie en zijn eigen composities worden geprezen om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht.

Hij speelt met zijn kwartet een speciaal Stan Getz Tribute, waarbij de verschillende stijlen van de Maestro aan bod zullen komen. Van de Cool Jazz uit de jaren 50, de Bossa Nova's uit de jaren 60 tot de periode daarna, waarin Stan Getz steeds meer de lyrische vertolker werd van het Am. Song Book. Ook speelt Hellbreker zijn eigen stukken, waarbij duidelijk wordt, hoe hij door Stan Getz beïnvloed is.Hij speelt en heeft gespeeld met de toppers uit de Nederlandse jazz, waaronder Bert van den Brink, Erik Vloeimans, Peter Beets, Martijn van Iterson, Rob van Kreeveld, Deborah Carter & Denise Jannah. In 2001 maakte hij furore op het NSJF; Zijn uitgebrachte cd's krijgen onverminderd goede recensies. In de Big Band scene is hij een veelgevraagde saxofonist en maakt deel uit van de Holland Bigband.

Zijn Latinjazz 4tet bestaat uit: Willem Hellbreker - tenorsax; Daan Herweg - piano; Jasper Somsen – contrabas; Joost Kesselaar - drums. Allen zijn renommee in de jazz, die u zullen laten meegenieten van Braziliaanse syncopen en ritmen uit de Bossa Nova, die Stan Getz zo beroemd maakte en die zijn invloed had op de hedendaagse jazz. Het wordt vast een mooi Latin Jazz optreden; bent u al in voor een lichte vorm van Stan Getz Mania?

Hun optreden van vrijdagavond 15 januari 2016 - 20.00 tot 23.00 uur - vindt plaats in: ontmoetingscentrum De Meent tel. (020) 6438015 Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Bereikbaarheid: Centrum De Meent  met metro 51 – halte De Meent; buslijn 199 – halte Praam; buslijnen 170, 174 – halte Grote Beer. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.