Bijgewerkt: 29 april 2024

Het Zonnekoor zong kerstliederen in woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems-de Koster
09-12-2023

Hou het licht

Verrassend hoe veel licht
een kleine vlam in het donker
kan verspreiden.
Verrassend hoe veel warmte
er in de wereld uit kan gaan
van een enkel mens.
Laten we op weg naar Kerstmis
een kaars aansteken in het besef
dat er meer kan dan we vaak denken.
~ anoniem

Het Zonnekoor uit Amstelveen trad donderdagmiddag 7 december 2023 op in woonzorgcomplex Nieuw Vredeveld. Met kerstliedjes onder leiding van dirigent Ans de Bruyn met Gert Piet aan de piano. Het stond garant voor vreugde en meezingen. Samen zingen is de verbindende factor bij het koor en zet de toon voor een inspirerend en vrolijk samen zijn. Elk koorlid straalde bij het optreden. Verbinding in de zaal was zichtbaar, voelbaar van mens tot mens, van hart tot hart. De muziek stimuleerde, inspireerde, verbond en ontspande. Door met ouderen te zingen opende er zich dat huiselijke gevoel, die fijne sfeer in de zaal.

Een oudere mevrouw in die zaal vertelde me die middag dat zelfvertrouwen haar op de been houdt. Na regen komt zonneschijn. Lichamelijk ongemak en psychische gesteldheid tonen helder hoe emoties signalen zijn. Aha, je kunt kiezen om de emotie, die energie in beweging, in de richting van vertrouwen te banen. Hee, het kan anders; de pijnen, de innerlijke wolken: hou het licht! De zon in je, zelfvertrouwen, komt weer achter wolken vandaan! Zo waar, want gedachten liggen gekabeld in ons brein. Net als kabels in ons huis. Door die kabels stroomt energie met informatie.

Foto Amstelveen
(Foto Conchita Willems - 2023)

Het Zonnekoor uit Amstelveen zingt kerstliederen in woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld

Een gedachte is als een elektrische impuls. Die roept een gevoel op die bij de gedachte hoort. Hoe geef ik aandacht? Door de kabels te onderhouden. Door nieuwe informatie, een nieuwe positieve ervaring, ontstaat een nieuwe gedachte en emotie. Moge die positieve focus inspireren, net als bij de oudere dame, die ik in Nieuw Vredeveld ontmoette. Hoe geven we betekenis aan samen zijn? Want je goed voelen wordt bepaald door fysieke en psychische gesteldheid, gedragen door je houding. Een positieve sfeer kwam prachtig en krachtig tevoorschijn door de onbaatzuchtige en enthousiaste houding van de Zonnekoorleden. Daar in Nieuw Vredeveld werd het samen zingen in de Kersttijd een gouden draad! Er kwam er een blij muzikaal geluid in de zaal.

Heeft u belangstelling om koorlid te worden? Bel gerust voor informatie naar dirigent Ans de Bruyn: 06-101917011 of mail: tonenansdebruyn@casema.nl Het koor treedt hierna nog in 5 andere woonzorghuizen op in Amstelveen en Ouderkerk. Volop inspiratie voor u in deze tijd!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.