Bijgewerkt: 21 september 2021

Het Zwarte Pad is op vrijdag 19 maart 2021 weer in gebruik

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-03-2021

Het fietspad tussen Zetterij en Noorddammerlaan kan vanaf vrijdag 19 maart 2021 weer in gebruik genomen worden. Dit deel van het Zwarte Pad was lange tijd afgesloten vanwege een onveilige damwand die het fietspad op zijn plaats moest houden. Op vrijdag om 12.00 uur probeert wethouder Floor Gordon (integraal wijkbeheer) het fietspad uit.

Het onveilige fietspad is duurzaam hersteld en gelijk verbreed. Dat was hard nodig. Aannemer Bouwbedrijf BAM plaatste de nieuwe damwand. Floor Gordon (D66) wethouder Integraal wijkbeheer: 'Het Zwarte Pad (Kazernepad) is een belangrijke verbindingsweg voor fietsverkeer tussen Amstelveen-Noord en -Zuid. Het heeft lang geduurd. Het was technisch complex en het traject kende de nodige tegenslagen. Daarom zijn we blij dat het pad nu volledig begaanbaar en de damwand hersteld is zodat Amstelveners hier weer kunnen fietsen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Werkzaamheden aan het Zwarte Pad ter hoogte van de Zetterij op 4 februari 2021


Op dit moment staat er een tijdelijk hekwerk op de damwand. Dit heeft te maken met de lange levertijd van het materiaal van het definitieve hek. Om de opening niet langer op zich te laten wachten en om de veiligheid van fietsers te kunnen garanderen, heeft de aannemer dit hek geplaatst. Naar verwachting kan het permanente hek in mei worden geplaatst. De aannemer geeft aan dat gedurende de plaatsing één rijstrook van 2.0 meter breedte beschikbaar is voor tegengesteld (fiets-)verkeer.

De aannemer herstelt in de tweede helft van maart 2021 het straatwerk op het dammetje bij de Binderij. Bestemmingsverkeer kan in principe passeren. In deze periode brengt de aannemer ook beschoeiing aan en werkt aan de sloot tussen Binderij en Noorddammerlaan. Na afronding wordt zoveel mogelijk groen hersteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.