Bijgewerkt: 24 maart 2023

Het beste idee van Amstelveen 2017 is bekend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-10-2017

De jury, onder leiding van wethouder Jeroen Brandes, heeft op maandag 9 oktober 2017 bekend gemaakt, dat het idee 'Herinrichting centraal plein Uilenstede' als beste idee van Amstelveen uit de bus is gekomen. De uitslag is voor 50% bepaald door de stemronde van het publiek en voor de andere 50% door de vakjury. De wedstrijd vormt een onderdeel van Mensen maken Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wethouder Brandes met de deelnemers van 'Het beste idee van Amstelveen 2017' in de raadzaal van Amstelveen op 9 oktober 2017


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn: 'Er zijn ruim 40 hele goede initiatieven ingediend voor de wedstrijd 'het beste idee van Amstelveen'. Uit deze inzendingen zijn er 10 geselecteerd, waar op gestemd kon worden en waar de jury een oordeel over kon vormen. De vakjury zat grotendeels op één lijn met de publieksjury. De winnaar gooide bij beide jury’s hoge ogen. Ook over de overige plaatsen was weinig verschil van mening. En omdat het zulke goede ideeën zijn, gaan we alle 10 de initiatieven honoreren!' Het idee ‘Herinrichting centraal plein Campus Uilenstede’ is van de bewoners zelf. Ze willen, dat het centrale plein een sociale ontmoetingsplek en daarmee het hart van de campus Uilenstede gaat vormen. Op een gedeelde tweede plaats zijn geëindigd: het badje in het Urbanuspark in Bovenkerk, de buurtmoestuin in het Oude Dorp en een kindergraffiti-project in Randwijck.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.