Bijgewerkt: 8 mei 2024

Het bestuur van VvE La Foresta is blij met duurzaamheidsinitiatieven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-10-2023

Verenigingen van Eigenaren (VvE's) staan voor complexe uitdagingen als het gaat om duurzaamheid. Informatiebijeenkomsten over verduurzaming georganiseerd door de gemeente blijken een effectieve manier te zijn om VvE's te inspireren en te ondersteunen bij het verduurzamen van hun panden. Een goed voorbeeld hiervan is VvE La Foresta, gevestigd in Bovenkerk naast restaurant Silversant, die na deelname aan zo'n bijeenkomst de gemeente benaderde voor hulp.

Dankzij de 'Subsidie Energieadvies en Procesbegeleiding voor Collectieven en Organisaties' van de gemeente, kregen zij de benodigde ondersteuning van een duurzaamheidsadviseur. Hierdoor konden zij het gehele proces vanaf de inventarisatie van mogelijkheden, besluitvorming met leden, tot aan de uitvoering, succesvol doorlopen. Floor Gordon 9D660 wethouder Duurzaamheid: 'Dat het bijwonen van informatiebijeenkomsten aanzet tot het verduurzamen van de VvE is goed nieuws. Het verduurzamingsproces voor VvE’s is vaak erg gecompliceerd. Daarom bieden we subsidie, waarmee de bestuursleden een adviseur in de arm kunnen nemen die hen ondersteunt bij het proces.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)


Vlnr.: Hugo Roll, Wim Tiessen, Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid)\, Kasia Petiet, Adrie ten Bookum (Energie Prestatie en Duurzaamheid adviseur van Energized Support ) op het dak van het gebouw La Foresta


Zonnepanelen realisatie. Inmiddels heeft VvE La Foresta de verkregen adviezen omgezet in concrete actie. De VvE heeft met succes 165 zonnepanelen op twee daken geïnstalleerd. Samen produceren deze panelen bijna 60.000 kWh aan duurzame energie per jaar, met een indrukwekkende CO2-besparing van 27.300 kg per jaar. Elke appartementseigenaar heeft geïnvesteerd in vijf panelen die direct zijn aangesloten op hun eigen groepenkast. Daarnaast hebben de gezamenlijke eigenaren, verenigd in VvE La Foresta, geïnvesteerd in 40 panelen voor de collectieve gebouwinstallatie.

Nieuwe bijeenkomsten voor VvE's. De gemeente Amstelveen organiseert opnieuw informatiebijeenkomsten speciaal voor VvE’s, behandelt diverse aspecten van duurzaamheid en biedt praktische inzichten: Informatieavond voor VvE's 'Hoe verduurzaam ik mijn VvE?' op dinsdag 7 november 2023 van 19.30-21.30 uur in Wijkcentrum De Bolder. Onderwerpen op het programma zijn onder andere: waar te beginnen, aandachtspunten, haalbare stappen, het verduurzamingstraject, het verkrijgen van goedkeuring van de leden en financieringsmogelijkheden.

Informatieavond voor VvE's met een energielabel D, E, F of G op woensdag 8 november 2023 van 19.30-21.30 uur in Zalencentrum 't Baken in Aalsmeer. Deze avond is specifiek gericht op VvE's met een lager energielabel en concentreert zich op energiebesparende maatregelen, zonnepanelen en beschikbare financiële regelingen.

Informatieavond voor VvE's met een energielabel C of beter op maandag 13 november 2023 van 19.30-21.30 uur in raadhuis Aalsmeer. Deze bijeenkomst is gericht op VvE's met een beter energielabel en is gericht op hoe bestaande onderhoudsplannen kunnen worden gecombineerd met energiebesparende maatregelen, financieringsmogelijkheden, en mogelijke stappen om in de toekomst van aardgas af te stappen.

Aanmelden: VvE’s kunnen zich aanmelden via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl . Het is belangrijk om de naam/namen, het adres en de naam van de VvE te vermelden, evenals de relatie met de VvE (bijv. huurder, VvE-lid, commissielid, bestuurder). De gemeente wil ook graag weten hoeveel appartementen de VvE beheert, het bouwjaar van het pand, en eventuele specifieke vragen of verzoeken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.