Bijgewerkt: 18 september 2021

Het boek 'Niet op een kluitje!' bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
28-01-2015

'Hoe een coach voorkomt, dat hij langs de lijn verandert in een schuimbekkende schreeuwlelijk'. ‘Niet op een kluitje!’ is een boek over het coachen van F-pupillen, geschreven door een Amstelveense voetbalvader. Na een van de eerste voetbaltrainingen van zijn oudste zoon werd gevraagd, of er ouders waren die wilden helpen. Er was één vader die zijn hand opstak en een week later was hij trainer van ‘de Wolfjes’, de vier- tot zevenjarigen van voetbalclub RKAVIC in Amstelveen.

Hij werd omringd door schreeuwende kinderen met honger naar de bal en had de vader had geen idee wat hij moest doen. Niet eens, waar hij moest beginnen. Na twee jaar ging zijn zoon door naar de F-pupillen. Hij ging met hem mee en nam samen met een andere vader het team onder zijn hoede. Naast trainer was hij nu ook coach. Over zijn ervaringen langs de lijn en op het trainingsveld heeft hij een boekje geschreven: Niet op een kluitje!

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

De omslagfoto van het boek 'Niet op een kluitje!'


Natuurlijk staat er een aantal trainingsoefeningen in het boek. Maar ook, hoe een coach voorkomt dat hij langs de lijn verandert in een schuimbekkende schreeuwlelijk. Welke verschillende type spelers er zijn. Of het wel zin heeft om vanaf de kant aanwijzingen te geven. En hoe coaches succesvol de strijd aan kunnen gaan met kluitjesvoetbal. Er is ook aandacht voor de ouders. Zo staat er in het boek een overzicht van de verschillende typen ouders, elk type voorzien van een coach tip. Wat een coach aan moet met een net iets te fanatieke vader. En wat hij kan zeggen tijdens een discussie over de indeling van de teams. En dat allemaal met de nodige humor geschreven!

Kortom, ‘Niet op een kluitje!’ is bestemd voor ouders die hun hand opsteken als wordt gevraagd, of er nog vaders en moeders zijn die een team onder hun hoede willen nemen. En die net als deze vader geen idee hebben, waaraan ze beginnen. Wie de vader is? Hein Voorwinde. Titel: Niet op een kluitje! € 14,95 (Eerste druk, januari 2015) ISBN: 9789462544147 Adres: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102-AAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.