Bijgewerkt: 23 september 2021

Het broedseizoen van de weidevogels begint

Nieuws -> Informatief

Bron: Recreatie Noord-Holland
29-03-2014

Omdat weidevogels erg gevoelig zijn voor verstoring, worden de wandeltracés van het Noord-Hollandpad, die dwars door de weidegebieden lopen vanaf 15 maart, respectievelijk 1 april 2014 afgesloten. Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange afstandswandelroute van ongeveer 270 kilometer en loopt van Den Oever en Texel naar Huizen, slingerend door het Noord-Hollandse polderlandschap.

Foto Amstelveen
(Bron Provincie NH - 2014)

Het Noord-Hollandpad


Aangepaste wandeltracés Noord-Hollandpad tijdens broedseizoen 2013. Het gaat om de volgende zeven etappes:

Etappe 1: De Cocksdorp-De Waal: tracé natuurreservaat Waal en Burg van 1 april tot 1 juli;

Etappe 2: De Waal-Den Helder: tracé natuurreservaat De Apotheek 1 april tot 1 juli;

Etappe 2: De Waal-Den Helder: tracé polder reservaat bij Havensluiskom van 15 maart tot 15 juni;

Etappe 7: Obdam-Driehuizen: tracé in de Eilandspolder van 15 maart tot 15 juni;

Etappe 8: Driehuizen-Krommenie: tracé in Dorregeesterpolder bij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer van 15 maart tot 1 juli;

Etappe 10: Halfweg-Ouderkerk aan de Amstel: tracé in de Middelpolder van 15 maart tot 15 juni;

Etappe 11: Ouderkerk aan de Amstel-Abcoude: tracé in Botshol van 15 maart tot 15 juni. Het aangepaste wandeltracé wordt door middel van borden en markeringsstickers in het wandelgebied aangegeven.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

De grutto (Limosa limosa) is een weidevogel, die behoort tot de steltlopers


Weidevogels

Weidevogels zijn beschermde vogels die steeds zeldzamer worden in Nederland. Vooral het aantal grutto's, tureluurs, veldleeuweriken en scholeksters neemt gestaag af. Weidevogels verblijven bij voorkeur in open weidegebieden. Daardoor zijn de legsels extra kwetsbaar. Als weidevogels gestoord worden in de broedtijd, kan het gebeuren dat ze hun nest in paniek verlaten en het legsel verloren gaat.

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is ontwikkeld in opdracht van de provincie Noord-Holland en aangelegd door Recreatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en Bureau Lopende Zaken. Het onderhoud en beheer van het Noord-Hollandpad wordt uitgevoerd door Landschap Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland. Op de website www.noordhollandpad.nl  vindt u alle informatie over wandelen op het Noord-Hollandpad en de tijdelijke aanpassingen in de wandeltracés.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.