Bijgewerkt: 7 december 2022

Het buitenbad van De Meerkamp gaat in februari 2021 open

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-01-2021

Amstelveense zwemmers kunnen vanaf februari 2021 terecht in het buitenbad van zwembad De Meerkamp. De gemeente maakt dit mogelijk voor Amstelveense zwemverenigingen en vaste zwemmers met een abonnement of rittenkaart. Ook wordt gewerkt aan een zwemprogramma voor de schooljeugd.

'Juist in deze tijd van corona is het belangrijk dat Amstelveners zo veel mogelijk in beweging blijven. Door het eerder openstellen van het buitenbad kunnen we de zwemmers een mogelijkheid bieden hun baantjes te trekken' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het buitenbad van zwembad De Meerkamp


Heleen van Ketwich Verschuur directeur van AmstelveenSport vult aan: 'Normaal gaat het buitenbad in mei open. Met dit besluit kunnen we nu al de voorbereidingen treffen en het water opwarmen. We hopen onze zwemmers binnenkort te verwelkomen in De Meerkamp.' Voor de openstelling is geen ontheffing nodig. De schoonmaak van het bad, het vullen en opwarmen duurt ongeveer drie weken. Mocht binnenzwemmen in de tussentijd weer mogelijk worden is het buitenwater zeer welkom als extra zwemwater.

Verschillende berichten over het De Mirandabad in Amsterdam en vragen van onder meer Amstelveense zwemmers waren aanleiding voor nader onderzoek. Vanuit de gemeenteraad had ook de SP-Amstelveen vragen gesteld over vervroegde openstelling. Op verzoek van het college van B en W hield AmstelveenSport een behoeftepeiling. Hieruit bleek dat er veel enthousiasme was voor het eerder openstellen van het buitenbad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.