Bijgewerkt: 26 november 2022

Het eerste concert van 2013 op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
17-01-2013

Zondag 27 januari 2013 om 15 uur geven Tony Rous en Kirsti Goedhart, viool, en Suzan Woelderink-Rous, altviool op de buitenplaats Wester-Amstel een concert met werken van Bach, Naumann, Dvořák en Martinu.

Antonín Rous speelt sinds ’76 als eerste violist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook was hij jarenlang primarius van het Amsterdams Strijkkwartet en het Florestan-ensemble, dat klassieke en romantische kamermuziek speelde op historische instrumenten.

wester-amstel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Buitenplaats Wester-Amstel


Zijn dochter Suzan Rous begon haar opleiding aan de Muziekschool in Amstelveen. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Kirsti Goedhart maakte eveneens vele jaren deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Zij spelen een selectie uit de Tweestemmige Inventies (voor klavier) van Bach, een Divertimento van Naumann, leerling van Tartini, het wonderschone, voor vrienden gemaakte Terzetto van Dvořák en een Serenata van de Tsjechische componist Martinu.

Zondag 27 januari 2013, 15 uur Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. Entree  € 11,  donateurs € 8,  kinderen t/m 12 jaar gratis Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl Reserveren: muziek@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.