Bijgewerkt: 21 maart 2023

Het eerste jazzconcert Amstelveen seizoen 2015-16

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
28-09-2015

De stichting Tpodium is wederom opgestart met wekelijkse optredens van jazz, world & blues muziek onder de noemer 4PLACES2B. Dit vindt plaats in respectievelijk vier wijkcentra van Amstelveen: De Bolder, De Meent, Noorddamcentrum, Alleman. We starten JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN op vrijdag 2 oktober 2015 in wijkcentrum De Bolder met het optreden van het Leo Bouwmeester trio.

Leo Bouwmeester is een alom bekend en begenadigt pianist die vele nationale vedettes heeft begeleid, waaronder: Leah Kline, Lils Macintosch, Deborah Carter, Nadia Filtzer, Jeroen Willems etc. Zijn eerste noten speelde hij echter op een geheel ander instrument: de klarinet. Na zijn eerste pianolessen bleek al snel, dat hij daar ook zijn passie vond en een studie aan het conservatorium van Amsterdam was het natuurlijke gevolg.

Foto Amstelveen
(Bron L. Bouwmeester - 2015)

Het Leo Bouwmeester trio


In snelle opeenvolging was hij betrokken in de rondtrekkende muzikale scene en vele reizen volgden op de internationale podia van zowel Europa als ook in India en China. Zijn muzikaal vermogen maakt hem naast een uitstekend begeleider ook een bandleider van formaat en dat kun je merken in zijn eigen formaties die, wat hem betreft, zo intiem mogelijk kunnen zijn. Muzikale ruimte voor de betrokken bandleden.

Zo’n formatie is zijn huidige trio, waarmee hij inmiddels al weer enkele jaren optreedt. Naast hem vindt u contrabassist Sanne van Delft; bekend van o.a. De Wereld Band en drummer Nout Ingen Housz die tevens tot het vaste begeleidingsteam van Jeroen Zijlstra behoort. Deze formatie kan men een ‘Klassiek Jazztrio’ noemen met eigentijdse jazzbewerkingen van Jazz Standards tot de muziek van Bill Evans en Hermeto Pascoal.

Maar is ook doorspekt van eigen composities die leiden tot spannende improvisaties. Kortom, een gezelschap dat het de moeite waard maakt om bij deze première even aan te landen. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net  Locatie optreden: VRIJDAGAVOND 02 OKTOBER 2015 - 20.00 TOT 23.00 UUR Wijkcentrum de Bolder  Groenhof 140 1186 EX Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6471509. Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.