Bijgewerkt: 29 november 2022

Het eerste lot uitgereikt van de Zonnebloemloterij Amstelveen 2021

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2021

Op maandag 26 april 2021 heeft Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn het eerste lot in ontvangst genomen van de Vereniging De Zonnebloem Amstelveen. Met dit officiële gebaar gaat de Zonnebloemloterij 2021 officieel van start. Met de opbrengst organiseert De Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat ook zij zonder extra zorgen kunnen deelnemen aan de maatschappij.

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze groep is extra hard getroffen door corona. Zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en ook alle activiteiten die de vrijwilligers van de afdeling Amstelveen normaal gesproken organiseren konden niet doorgaan. Om toch in contact te blijven, ondernemen ze de meest creatieve acties om de deelnemers aangesloten te houden bij de samenleving. En daar is geld voor nodig. Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt het mooie vrijwilligerswerk. Vanaf 28 april 2021 starten de vrijwilligers met de verkoop van de loten in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn neemt het eerste lot in ontvangst van de Vereniging De Zonnebloem Amstelveen op 26 april 2021


Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'Door De Zonnebloem houden inwoners contact met elkaar en dat is juist in deze corona-tijd heel belangrijk. Dit kan al zijn een boodschap doen, even kort langslopen of bellen. Zelfs een uitje met de speciale rolstoelvriendelijk Zonnebloem-auto. De Zonnebloem is een belangrijk partner bij het bestrijden van eenzaamheid. Ik ben dan ook blij dat zij zich als 1e partner hebben aangemeld bij de net door de gemeente opgerichte Alliantie tegen Eenzaamheid.'

Contactloos loten kopen. De lotenverkoop is een belangrijke jaarlijkse bron van inkomsten voor de Zonnebloem om haar activiteiten mee te financieren. Een lot kost twee euro en daarvan gaat € 1,50 naar de verkopende Zonnebloemafdeling. De veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers is topprioriteit, dus hebben we gezocht naar veilige manieren om de Zonnebloemloten te verkopen. Ook dit jaar kan weer met het envelopje besteld worden en contactloos met een QR-code betaald worden. De opbrengst van de loten is bestemd voor het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem in Amstelveen. Ook online kunnen er loten worden besteld. Dit kan op online via https://www.zonnebloem.nl/zelf-loten-verkopen/p/a00829.

Mooie prijzenpot. Natuurlijk speelt men mee om het mooie werk van de Zonnebloemvrijwilligers te steunen, maar we zijn ook trots op het geweldige prijzenpakket: nieuwe prijzen, zoals vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles. De trekking vindt plaats op 8 november 2021.

Informatie Nationale Vereniging de Zonnebloem. De Zonnebloem verrijkt de levens van 105.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 33.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De Vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.