Bijgewerkt: 16 april 2024

Het fietspad van de Brug Ouderkerk wordt aangepast

Nieuws -> Informatief

Bron: Vervoerregio Amsterdam
09-04-2023

Bij het vervangen van de Brug Ouderkerk tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel hoort ook het aanpassen van het fietspad en de fietsonderdoorgangen. Het fietspad is al grotendeels vernieuwd en verbreed.

Om fietsers veilig de drukke provinciale weg (N522) te kunnen laten oversteken, wordt sinds maart 2023 aan beide kanten van de Amstel gewerkt aan een fietsonderdoorgang. Eind april 2023 zijn beide onderdoorgangen open voor fietsers en voetgangers. Fietsers kunnen dan gebruik maken van de nieuwe fietsroute over èn onder de Brug Ouderkerk.



De aannemer werkt aan de aanleg van een fietsonderdoorgang onder de N522/Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk aan de Amstel. Het fietspad sluit via Hoger Einde-Noord aan op de Burgemeester Stramanweg. In april 2023 legt de aannemer ook een fietsonderdoorgang onder de N522/Oranjebaan aan de Amstelveense zijde aan. Door ook aan deze kant fietsers en voetgangers ongelijkvloers de provinciale weg te laten kruisen wordt de verkeersveiligheid voor hen verbeterd en kan het verkeer op de N522 beter doorstromen. Via een animatie is de nieuwe fietsroute rondom de Brug Ouderkerk goed te volgen. Bekijk hieronder het animatiefilmpje over de fietsroute.

Brug Ouderkerk. De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De brug over de Amstel op de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel wordt vernieuwd en vervangen door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Rijden over de Brug Ouderkerk op 28 maart 2023

Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. Fietsers kunnen eind april gebruik maken van de nieuwe fietsroute. Voor het overige verkeer is de gehele vernieuwde Brug Ouderkerk vanaf medio juni 2023 open. De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam.

De brug stamt uit 1936 en is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. Daarom gaat de provincie Noord-Holland de huidige brug vervangen door 2 nieuwe bruggen. Tegelijkertijd vindt aanpassing plaats van de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug Ouderkerk en ontstaat een betere doorstroming van het wegverkeer op de N522.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.