Bijgewerkt: 5 juni 2023

Het grootste tijdelijke viaduct van Nederland komt er in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
13-10-2022

Vanaf maandag 17 oktober 2022 wordt drie weken lang, ter hoogte van de Keizer Karelweg, het dek van het grootste tijdelijk viaduct van Nederland ingehesen. Het tijdelijke viaduct is onderdeel van de bypass die aan de zuidkant van de A9 wordt aangelegd. De Keizer Karelweg is tijdens het inhijsen in de avonden en nachten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel gebruikmaken van de Keizer Karelweg.  

Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen, legt VeenIX een bypass aan (tijdelijke extra rijstroken aan de zuidzijde van de A9) vanaf de Sierkade (Amsterdamse Bos) tot en met de Beneluxbaan. Zo blijft de A9 tijdens de bouw van de verdiepte ligging, beschikbaar voor het verkeer.

Foto Amstelveen
(Foto Irvin van Hemert - 2022)

Half oktober 2022 beginnen de laatste werkzaamheden voor het tijdelijke viaduct over de Keizer Karelweg, aan de zuidkant van de A9. In drie weken tijd wordt het brugdek gelegd. Dat gebeurt ‘s nachts, zodat het verkeer er overdag geen hinder van heeft. Na het inhijsen van de liggers heeft Amstelveen de grootste hulpbrug van Nederland

Werken in de nacht
De hijswerkzaamheden worden op doordeweekse avonden en nachten uitgevoerd, van 21.00 uur tot 5.00 uur en duren drie weken. Op donderdagen start VeenIX een uur later in verband met koopavond. Om de veiligheid van de werknemers en het verkeer te waarborgen, moet de Keizer Karelweg de eerste twee weken tijdens de werkzaamheden dicht. Dit mag alleen in de nacht of het weekend om het verkeer overdag zoveel mogelijk te laten doorstromen.

Afsluitingen
Vanaf maandag 17 oktober tot en met vrijdag 28 oktober 2022, elke doordeweekse nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur*:
 • Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in beide richtingen dicht.
 • Op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart dicht.
 • Burgemeester Rijnderslaan vanaf de Keizer Karelweg dicht.

  Vanaf maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2022, elke doordeweekse nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur*:
 • Afrit 5 richting Amstelveen-Stadshart, komende vanuit de richting Schiphol/Haarlem, dicht.  Verkeer vanuit de richting Haarlem/Schiphol richting het Stadshart, kan keren bij afrit 4.

  *Op donderdag vanaf 22.00 uur in verband met koopavond.

  Omleidingen
 • Tijdens de afsluiting volgt verkeer een omleiding. Alle omleidingen worden ter plaatse met gele borden aangegeven.
 • Verkeer van Amstelveen Noord naar Amstelveen Zuid wordt omgeleid via de Amsterdamseweg of de Beneluxbaan.
 • Verkeer komende vanuit de richting Utrecht/Amsterdam richting Amstelveen Stadshart, kan gebruikmaken van Afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel.
 • Verkeer vanuit de richting Schiphol/Haarlem richting Amstelveen-Stadshart kan gebruikmaken van afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel.
 • Verkeer vanuit Amstelveen richting de A9 kan gebruikmaken van oprit 4 Ouderkerk aan de Amstel. Via de N552 vanuit Amstelveen Noord of de Laan van Langerhuize vanuit Amstelveen Zuid • Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.