Bijgewerkt: 28 juni 2022

Het is een spannende tijd voor scholieren van groep 8

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2021

Wethouder Berkhout wenst groep 8 succes met kiezen van een school! Het is een spannende tijd voor scholieren van groep 8. Komende week moeten ze zich inschrijven bij de middelbare school van hun keuze. Best lastig in deze coronatijd. Want hoe kies je als alle open dagen online zijn en je niet de sfeer van de school of klaslokaal kunt voelen? Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs wenst alle kinderen succes bij het maken van hun keuze. Hij adviseert ze om goed te kijken naar welk schoolaanbod het beste bij hun interesses past.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Cultuureducatie


Het Amstelveense onderwijsaanbod is breed. Leerlingen kunnen kiezen voor veel extra’s op diverse middelbare scholen. Zo is er tweetalig onderwijs of een Technasium. Eigenlijk heeft iedere school wel een unieke stroming. Wethouder Berkhout: 'Wat je ook kiest, je weet zeker dat het een goede school is, want in Amstelveen hebben gelukkig een geweldig breed aanbod met een hoge kwaliteit. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar welke school het beste bij je past, die goed aansluit bij waar je eigen kracht ligt. Mijn dochter moet ook kiezen. Zij heeft bijvoorbeeld gekeken naar welke school lessen geeft die het beste aansluiten bij haar hobby’s. Als ouder vind ik het best spannend om dit proces voor het eerst mee te maken. Je wilt toch dat je kind straks goed tot haar recht komt en met plezier naar school gaat.'

Extra mogelijkheden voor mavo/havo leerlingen. Nieuw dit komende schooljaar is de samenwerking tussen KKC en Panta Rhei. Zij starten samen een mavo/havo brugklas bij Panta Rhei genaamd Up2havo. Wethouder Berkhout: 'Met dit initiatief wordt het onderwijsaanbod in Amstelveen verder uitgebreid. Het biedt leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies die graag willen doorgroeien naar de havo, een mooi alternatief. Ze starten op Panta Rhei, waar docenten van het KKC les geven in Frans en de kernvakken. Haalt een leerling vervolgens na het eerste of tweede jaar het havo-niveau, dan kan deze drempelloos doorstromen naar de havo op het KKC.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.