Bijgewerkt: 25 juli 2024

Het kabinet wil huiseigenaren tegemoet komen

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
07-11-2012

Huiseigenaren die hun woning met verlies verkopen, kunnen vanaf 2013 de rente en kosten voor een lening, waarmee ze de restschuld voldoen maximaal 5 jaar van de belasting aftrekken. Een voorstel daartoe is op 7 november 2012 door minister Blok (Wonen en Rijksdienst) mede namens staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord.

Blok Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

Stef Blok (VVD), minister voor Wonen en Rijksdienst


Met de maatregel wil het kabinet huiseigenaren tegemoet komen, die bij verkoop van hun woning mogelijk met een restschuld te maken krijgen. De tijdelijke maatregel geldt voor restschulden die zijn ontstaan in de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2017.

Aan de aftrekbaarheid van de rente en kosten voor de geldlening wordt niet de voorwaarde gesteld, dat deze wordt afgelost. Maar na 5 jaar zijn de rente en kosten niet meer aftrekbaar. De regeling staat ook open voor huiseigenaren die na verkoop bijvoorbeeld gaan huren. Het is geen voorwaarde, dat na de verkoop van de eigen woning een nieuwe woning wordt gekocht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.