Bijgewerkt: 12 augustus 2022

Het kunstwerk 'Fluisterend Zeewier' op het Keizer Karelplein in regenboogkleuren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-06-2021

Het kunstwerk 'Fluisterend Zeewier' (Whispering Seaweed) van beeldend kunstenares Margot Berkman op het Keizer Karelplein in Amstelveen wordt de komende dagen opgelicht in regenboogkleuren. De speciale verlichting is donderdagavond voor het eerst te zien. Het duurt tot en met zondagavond 27 juni 2021. 'Daar is voor gekozen omdat Oranje die dag de EK-wedstrijd tegen Tsjechië speelt in het Hongaarse hoofdstad Budapest' - zegt wethouder Rob Ellermeijer (VVD).

'Een helder signaal dat Amstelveen staat voor een inclusieve samenleving waar geen plaats is voor discriminatie. Er is nog veel te winnen op het gebied van acceptatie' - zegt wethouder Floor Gordon (D66) over de actie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Beeldend kunstenares Margot Berkman en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Media tijdens de onthulling van de beeldengroep bestaande uit drie grote bronzen kunstwerken - 'Whispering Seaweed' ('Fluisterend zeewier') vrijdagmiddag 28 augustus 2020 op het Keizer Karelplein in Amstelveen


Amstelveen is sinds oktober 2018 een zogenoemde Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen verder te bevorderen. 'Wij sluiten ons dus graag aan bij alle initiatieven die in Nederland - maar ook internationaal - worden genomen om aandacht te vragen voor de situatie in Hongarije' - zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.