Bijgewerkt: 2 maart 2024

Het mooiste gebouw van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-09-2017

Welk gebouw wint de architectuurprijs 2017 van Amstelveen? Er zijn veel mooie, originele, opvallende woningen en andere gebouwen in Amstelveen, maar welke vindt ú het mooist? Meld uw favoriete woning, of ander type gebouw aan. Liefst met een foto, maar in ieder geval met het juiste adres. Er zijn twee categorieën: Woongebouwen (woonhuizen, appartementengebouwen) en Overige Gebouwen (kantoren, schoolgebouwen etc.).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het gebouw aan Belladonna 2-4. Het totaal vernieuwde en gemoderniseerde gebouw ziet er super mooi uit en de rustige omgeving is een groene oase van Amstelveen naast de Pauluskerk. Het kantoorcomplex werd in 2014 opgeleverd. Amstelveners kennen het pand nog als het 'Wella' gebouw


De voorwaarde is, dat de gebouwen in, of na 2014 moeten zijn gebouwd. Daarnaast gaat het om gebouwen die liggen in de gemeente Amstelveen. U kunt uw keuze motiveren, maar dat hoeft niet. U mag één object aanmelden, of meerdere. Wat gebeurt er met uw inzending? Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Xander Karskens, artistiek directeur van het Cobra Museum, maakt in oktober 2017 voor beide categorieën een selectie bekend. Daarna kunt u uw stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Op donderdag 16 november 2017 vindt de uitreiking plaats van zowel de Publieksprijs als de Juryprijs. Tegen die tijd zullen we u verder informeren. Meld uw favoriete gebouwen vóór donderdag 21 september 2017 aan via: architectuurprijs@amstelveen.nl. De architectuurprijs is een initiatief van de Gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.