Bijgewerkt: 21 september 2021

Het nieuwe Keizer Karel College wordt gasloos dankzij subsidie van het Rijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/KKC
10-03-2021

Het Keizer Karel College wordt de komende jaren vernieuwd en uitgebreid. De gemeente investeert meer dan 21 miljoen euro. Dankzij een subsidie van 770.000 euro door het Rijk, kan het toekomstige KKC nu ook een gasloos gebouw worden.

Frank Berkhout (D66), wethouder Onderwijs: 'Door de renovatie kan het KKC de komende 30 jaar het groeiende aantal leerlingen onderbrengen én voldoen aan het Frisse School principe; een goede en gezonde leer- en werkomgeving. Dankzij dit extra geld van het Rijk wordt het pand nog duurzamer en helemaal klaar voor de toekomst.'Een Frisse Shool is een schoolgebouw (basis- of voortgezet onderwijs) met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Voor de sportvoorzieningen komt nog een apart plan. Waarbij de sportaccommodatie buiten schooltijd ook door andere verenigingen gebruikt kan worden. De start van de werkzaamheden staan gepland voor het jaar 2022, de tijdelijke huisvesting op het naastgelegen sportterrein wordt in 2021 geplaatst.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Geweldig dat deze middelbare school dankzij de subsidie kan overstappen op een duurzame energiebron. Het is goed dat we samen met de schoolbesturen optrekken om onze duurzaamheidsambities te bereiken. Daar hebben we elkaar allemaal bij nodig.'

Foto Amstelveen
(Bron KKC - 2020)

Arend Smit voorzitter van de Stichting Keizer Karel


Arend Smit, bestuurder Stichting Keizer Karel: 'Als stichting vinden we de toekomst van onze leerlingen belangrijk. Niet alleen qua onderwijs maar ook wat betreft de wereld die we voor hen achterlaten. Duurzaamheid is dan een belangrijk onderwerp waarin wij graag investeren. Het is fijn dat het Rijk hier ook samen met ons en de gemeente in investeert.'

Voorbereidingen gestart. Inmiddels is men begonnen met voorbereidende werkzaamheden aan de Elegast voor de tijdelijke huisvesting op het naastgelegen sportterrein. Voor de sportvoorzieningen van de school komt nog een apart plan. Daarbij is het uitgangspunt dat de nieuw te bouwen sportaccommodatie buiten schooltijd ook door andere verenigingen gebruikt kan worden. De oplevering van het nieuwe KKC is gepland in 2022.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.