Bijgewerkt: 7 december 2023

Het optreden van Latin jazz formatie 4SURE in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
17-01-2016

Op vrijdagavond 22 januari 2016 gaat 4SURE is een Latin jazz formatie die Surinaamse ritmes uit de z.g.n. Paramaribob jazz vermengen met Braziliaanse en Cubaanse smaken  in het Noorddamcentrum Amstelveen. Zij worden hedendaags beschouwd als de voorlopers van de Afro- Cuba muziek . In 2003 brachten zij het album ‘Brujeria’ uit en in 2009 de CD ‘Freedom of Speech’.

Juan Pablo Nahar (akoestische bas), geboren in Paramaribo Suriname is de mede-oprichter van het legendarische "Surinam Music Ensemble" en een pionier in de ontwikkeling van de "Paramaribop" (een unieke combi van Afro-Surinaamse Kaseko/Kawina ritmes en de abstracte en meer complexe harmonieën van de Jazz uit de bebop tijd. Tevens is hij de initiator en voorloper van de hedendaagse Afro-Caraïbische muziek en de man die 4SURE de gestalte heeft gegeven die het nu heeft. Pablo verblijft tegenwoordig vaak in Suriname en zijn gerespecteerde vervanger is niet minder dan de  jonge contrabassist Pierre Dunker.Olaf Keus (drums) werd geboren in Amsterdam, Nederland en begon percussie en drums te spelen toen hij zeven jaar oud was. Hij studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en bezocht hij ook lessen bij de Conjuncto Folklorico National de Cuba, en beoefende percussie in Afrika, New York en Brazilië. Hij is een virtuoze drummer en percussionist en wordt door wereldsterren vaak gevraagd om hen op hun tournees te begeleiden. Hij heeft o.a. zes jaar gespeeld in de band ‘Up Side Down’ van de legendarische saxofonist en zangeres Rosa King; ze hebben 3 albums opgenomen en toerden samen de wereld een paar keer rond. Met ‘Upside Down’ speelden zij vaak met gastspelers zoals Jan Akkerman, Alex Britty, Luther Allison en Hans Dulfer.

Mark Milan (piano/keys) ging in 1992 na het voltooien van de jazz-opleiding aan het Hilversums conservatorium over naar het Rotterdamse Codarts ( afd. World Music), waar hij afstudeerde in 1996. Hij  begon zijn professionele carrière toen hij 18 jaar was en werd een vast bandlid van de in Chicago geboren bluesgitarist Ronald Abrams. Hij werd al snel in de muzikale gemeenschap bekend om zijn diversiteit en muzikaliteit. Trad op met vele artiesten, o. a. Rumbatá, Gerardo Rosales, Unisono, Denise Jannah en heeft met ‘Fra-Fra Sound-Big Band’ tours gemaakt in Europa, Afrika, Jamaica, Cuba en Suriname.

Franklin Caesar Breeveld (tenorsax) is een recent lid van de band. Vanaf de jaren 70 is hij actief in de  ‘The Dutch jazz en Wereldmuziek’ scene; speelde met Franky Douglas, Ronald Snijders, Surinaams Muziek Ensemble,  Fra Fra-Big Band en toerde met Ifan Bondy. Zijn debuut-cd is ‘A Driven Spirit’.

Hun optreden van vrijdagavond 22 januari 2016 - 20.00 tot 23.00 uur - vindt plaats in hetNoorddamcentrum  tel. (020) 641 6744 Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen– Bovenkerk. Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.