Bijgewerkt: 9 december 2022

Het optreden van het BVR quartet in Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
07-02-2016

JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN - vindt op vrijdag 12 februari 2016 plaats in het Noorddamcentrum. Het BVR QUARTET bestaat uit: Bernard van Rossum op tenorsax en de kompanen zijn muzikanten uit de Mediterrane landen. Zo hebben pianist Xavi Torres Vicente en drummer Joan Terol Amigó een Catalaanse achtergrond en is bassist Marco Zenini een geboren Romein. Korte beschrijving van hun ervaringen:

Bernard van Rossum groeide op in een multiculturele omgeving. Hij is geboren en getogen in Spanje van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Na een jeugd als rockdrummer, ontdekte hij de saxofoon en daarmee de wereld van de jazz. In 2009 besloot hij aan het Amsterdams Conservatorium te gaan studeren, waar hij les kreeg van Jasper Blom, Ferdinand Povel en Jurre Haanstra. In november 2013 ontving hij zijn masters diploma.Bernard is ook de leider van zijn BvR Flamenco Big Band, waarmee hij recent de Meerjazz International Big Band Competition won. Tevens is hij de arrangeur en componist van vele stukken. Het bijzondere is wel, dat in zijn jazzcomposities veel te horen is van de Flamenco ritmes en klanken. Xavi Torres ondervond zijn klassieke piano opleiding aan het conservatorium van Tarragona. Al snel begon hij met improvisaties een eigen jazz sound te ontwikkelen en won prompt de eerste plaats in de competitie jazzpiano aan de befaamde ‘Palau de la Música Catalana’ waar hij cum laude afstudeerde. Hij deed zijn masters aan het Sweelink Conservatorium; David Kuyken, Harmen Fraanje.

Joan Terol geboren in Reus Catalonië als kind van een muzikale moeder met een passie voor zang. Zijn broer Pau, een jazzpianist inspireerde hem om jazzdrummer te worden en op zijn veertiende toog Joan naar de plaatselijke muziekschool. Vier jaar later (2003) verdere opleiding in Barcelona. Hij besloot zijn masterstudie in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam te beginnen. In die periode kwam hij in aanraking en speelde met de jonge Nederlandse jazzgarde zoals: Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier Baas, Benjamin Herman, Jasper Blom en Miguel Rodríguez.

Marco Zenini werd geboren in Rome; studeerde klassieke muziek in Italië. Zijn liefde voor de jazz liet hem op vele muzikale omgevingen spelen. Om zijn ambitie verder gestalte te geven verhuisde in 2010 naar Amsterdam om aan het Sweelink Conservatorium zijn masters te behalen. Zijn intense betrokkenheid en passie met LIVE muziek brachten hem de laatste vijftien jaar op de Internationale podia van Europa, Turkije , Zuid-Afrika en India en ook de grote podia en festivals in Nederland. Deze bijzondere formatie zal u zeker een boeiende avond gaan bezorgen!

Locatie: op vrijdagavond 12 februari 2016 van 20.00 tot 23.00 uur Noorddamcentrum  tel. (020) 641 6744 Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen– Bovenkerk. Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.