Bijgewerkt: 29 april 2024

Het oude dieselgemaal bekijken tijdens de Open Monumentendag 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Waternet
30-08-2023

Zondag 10 september 2023 opent Waternet tijdens Open Monumentendag gemaal De Ronde Hoep. Dit gemaal uit 1913 pompte vroeger water uit de Ronde Hoep. Op die manier houden we nog steeds droge voeten in de polder.



Tijdens het weekend van de Open Monumentendag kunt u een kijkje nemen in het gemaal. Dit gemaal uit 1913 pompte vroeger het water uit polder de Ronde Hoep. Er staan twee gemalen naast elkaar. Het oude dieselgemaal en een nieuw elektrisch gemaal uit 1995. Gelukkig staat het oude gemaal er nog, want het vertelt een deel van onze geschiedenis. Zelfs de oude dieselmotor is nog aanwezig! Als het lukt kunnen we het gemaal wellicht even laten draaien. Neemt u uw oordoppen dan maar mee, want dat geeft een hoop lawaai! Het gemaal staat aan de Waver 47 in Ouderkerk aan de Amstel. Het gemaal is op zondag 10 september 2023 van 11.00 tot 17.00 uur open voor publiek.

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht opent nog meer uniek watererfgoed voor publiek dat weekend. Zo hebben we een speciaal programma in de Ronde Venen, kunt u rondleidingen volgen op de Groote Zeesluis in Muiden of in de Gaaspermolen. Het hele programma kunt u bekijken op https://www.agv.nl/recreatie bij de Agenda.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.