Bijgewerkt: 29 maart 2024

Het project MoneyWays

Nieuws -> Informatief

Bron: Nibud
18-11-2015

Het project MoneyWays is een onderwijsprogramma met als doel jongeren beter te leren omgaan met geld - meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Op scholen worden thema’s over schuld en armoede onder jongeren op een taboedoorbrekende en laagdrempelige wijze bespreekbaar gemaakt. In het schooljaar 2014 -2015 zijn ruim 7500 leerlingen (300 klassen) getraind. En dit schooljaar nog eens minimaal 250!

In het programma gaan peer educators – studenten die ervaring hebben met schulden – in gesprek met leerlingen over geld, armoede, schulden en peer pressure. MoneyWays is een samenwerking tussen het Nibud en Diversion.

Werkconferentie en verslag

Het Nibud en Diversion organiseerden vanuit het project MoneyWays op 12 oktober 2015 de werkconferentie ‘Jongeren op weg naar financiële zelfstandigheid’. Doel van deze conferentie was om interactief en vanuit verschillende invalshoeken kennis en ervaringen te delen over jongeren en geld. U kunt nu het publieksverslag MoneyWays  (pdf 20 pagina’s) lezen met achtergrondinformatie over de aanpak en uitkomsten van het preventieprogramma. Ook staan we stil bij de laatste ontwikkelingen en signalen uit de doelgroep, en delen we de uitkomsten van de werkconferentie. Lees meer over MoneyWays



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.