Bijgewerkt: 25 juli 2024

Het project Sport As is opgestart

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen / Gemeente Amsterdam
26-11-2012

Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar van Amsterdam-Zuid heeft op 21 november 2012 samen met de wethouders Erik van den Burg van Amsterdam en John Levi van Amstelveen het project Sport As opgestart

De Sport As loopt van het Olympisch Stadion tot aan de hockeyvelden in het Amsterdamse Bos en wordt ontwikkeld tot een topsportlocatie voor verschillende sporten zoals roeien, hockey, atletiek en tennis.

Sport AsAmstelveen
(Foto Caro Bonink - 2012)

Het project Sport As is opgestart


Het gebied moet een open, uitnodigende en veilige uitstraling krijgen. Binnen het gebied is er ook ruimte voor aan sport gerelateerde bedrijvigheid. Zo zijn er al gevorderde plannen voor een sporthotel. In aanwezigheid van sporters en sportofficials werd het project gepresenteerd.

John Levie (BBA), wethouder Sport: 'Alleen door samen te werken kunnen we van de Sport As een aantrekkelijk gebied maken voor sport en recreatie waar de hele regio profijt van heeft. Het moet een gebied worden, waar internationale sportevenementen kunnen plaatsvinden maar waar de mensen die er wonen en werken ook graag komen om te sporten en te recreëren.'

De Sportraad Amsterdam over het project: 'Bij herhaling is geconstateerd, dat de ontwikkeling van een krachtige Sport as gebaat is bij een integrale aanpak. Enerzijds betekent dit, dat alle relevante partijen bij het proces betrokken worden, terwijl het anderzijds ook heel duidelijk moet zijn wie de centrale regie voert.

Voorwaar geen eenvoudige opgave aangezien er een groot aantal publieke en private partijen direct of indirect betrokken is

bij de zeggenschap over – en de inrichting van - het gebied. Zo ligt een (groot) deel van de Sportas op Amstelveens grondgebied. Hoewel deze gemeente is aangesloten bij de coalitie Zuidwaarts en dientengevolge aan een deel van het voorbereidingstraject heeft deelgenomen, kent zij andere verantwoordelijkheden dan de gemeente Amsterdam.

Deze laatste is niet alleen economisch eigenaar van de accommodaties op de Sport as, maar ook verantwoordelijk voor het Amsterdamse Bos. De Sportraad vreest, dat deze versnippering van bevoegdheden ten koste gaat van zowel de kwaliteit van de faciliteiten aan de Sport as als van het tempo en de kwaliteit van de ontwikkeling van het proces.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.