Bijgewerkt: 4 december 2023

Het quartet van Joris Teepe speelt in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
10-02-2020

In het kader van de serie Jazz in de buurt Amstelveen, zal op vrijdag 14 februari 2020 bij ‘VILLA RANDWIJCK’ het optreden plaatsvinden van QUARTET JORIS TEEPE – A Latin Jazz Endeavour. Het ensemble bestaat uit: Mike del Ferro; piano, Wilson Teixeira; tenor sax, Joris Teepe; contrabass en Rogerio Bocatto; drums. Deze avond is benoemd als: A Latin Jazz Edeavour; m.n. in Bosa Nova Style. Dit wordt veroorzaakt door de samenstelling van het ensemble, waarin twee muzikanten van Braziliaanse afkomst deelnemen.

Rogerio Bocatto een wereldbekende percussionist uit Brazilië, die in New York woont, waar hij ook leeft en docent is. Daarnaast reist hij de wereld rond om er masterclasses te geven en zo ook in Nederland. Daarin ligt de link met bassist Joris Teepe die vaak in New York; 50% woont) en de andere helft de functie heeft van ‘director of jazz studies’ aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Daarmee ontstond een uitwisselingsprogramma waarvan ook Amstelveen deel uitmaakt.Ook saxofonist Wilson Teixeira, niet aangekondigd op onze publicatie, komt uit Brazilië. Als virtuoos op de tenor sax geeft hij het extra accent tot de ritmes van de bossa nova op deze avond. Om maar af te sluiten met de wereldpianist die Mike del Ferro is; hij is echt van alle wereldmarkten thuis. Je kunt nog niet zo gek bedenken of hij is in elk muziekcultuurland geweest; en dat kan je horen aan zijn expressie en stijl; of het nu om Latijnse, Afrikaanse of zelfs Aziatische stijlen gaat. Een meer doorgewinterde rasartiest ken ik niet. Als u dan ook van gepeperde muziek en ook diverse Multi-Cultie-Muziekstylen houdt, dan bent u deze avond op het juiste adres!

Onze locatie op vrijdagavond 14 februari 2020  (van 20.00 tot 23.00 uur) VILLA RANDWIJCK Catharina van Clevepark 10, Amstelveen. U vindt er voldoende vrije parkeerplaats. ‘LIVE MUSIC PROJECT AMSTELVEEN’ wordt geprogrammeerd voor de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.