Bijgewerkt: 3 december 2022

Het raadhuis van Amstelveen krijgt bamboe gevel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-04-2021

Het raadhuis van Amstelveen krijgt een make-over. De karakteristieke houten gevel wordt vervangen om te voldoen aan de aangescherpte wet- en regelgeving voor brandveiligheid. De nieuwe gevel wordt van bamboe.

De huidige houten gevel is onderhoudsarm. Het red ceder hout zit er al sinds de bouw van het raadhuis in 1980 op. Dit wordt de eerste grootschalige onderhoudsbeurt. Deze keer wordt de gevel van bamboe omdat dit hout het beste uit de bus komt wat betreft duurzaamheid, aanschafkosten en langdurig onderhoudskosten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het raadhuis van Amstelveen


Verder is gekeken naar een houtsoort die het beste past bij de huidige uitstraling van het pand. De stadsarchitect is positief over bamboe omdat het qua uitstraling het meest op de huidige gevel lijkt. Voor het hout van de huidige gevel wordt een nieuwe bestemming gezocht.

Grootschalig onderhoud. Herstellen en reinigen van voegen in het metselwerk, het conserveren van de kozijnen en het schilderen van de betondelen. Het komt allemaal aan de beurt tijdens het grootschalige onderhoud van het raadhuis. De vervanging van de houten gevel springt daarbij voor inwoners het meest in het oog. Alle werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd en starten in de tweede helft van dit jaar. Als alles volgens planning verloopt is het grootschalige onderhoud in 2023 klaar. Dan staat het raadhuis er voor de komende jaren weer goed onderhouden en veilig bij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.