Bijgewerkt: 29 maart 2024

Het raadhuis van Amstelveen krijgt nieuwe gevel met bamboe

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-08-2022

De gevel van het raadhuis van Amstelveen krijgt een nieuwe uitstraling. Vanaf maandag 15 augustus 2022 start een uitgebreide renovatie, waarbij de houten delen vervangen worden door bamboeplanken. De huidige gevel is aan onderhoud toe en voldoet niet aan de eisen van het bouwbesluit. In totaal wordt er 2.500 m² aan hout van de gevel vervangen door bamboe.

De renovatie start 15 augustus en duurt, met een pauze, tot eind 2023. De voorgevel wordt eerst in de steigers gezet en gerenoveerd tussen 15 augustus en 9 december 2022. Na een winterstop is de achterkant van het raadhuis aan de beurt. Deze fase duurt van maart tot en met oktober 2023. Naast het vervangen van het hout door bamboe, worden er nog andere werkzaamheden uitgevoerd. De gevel wordt verder geïsoleerd en de kozijnen krijgen een waslaag. De betonnen elementen worden fris geschilderd.  

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het raadhuis van Amstelveen op 5 oktober 2019

Aandacht voor duurzaamheid
Bamboe is een duurzaam alternatief voor hout. Bamboe groeit vele malen sneller dan hout, is onderhoudsarm en het is brandvertragend. Ook komt er een extra isolatielaag van 12 cm tussen de gevel en de bamboeplaten bovenop de huidige isolatie van 3 cm. Hierdoor gaat het energieverbruik van het raadhuis omlaag. Verder wordt het hout van de huidige gevel hergebruikt. Een deel gaat naar de herinrichting van de publiekshal, het overige deel wordt gebruikt in andere vastgoedprojecten van de gemeente.

Bereikbaarheid ingang raadhuis. Tijdens de gehele renovatie blijft het raadhuis en de entree toegankelijk. Er komt een ruime ‘tunnel’ onder de steigers om een veilige doorgang te creëren. Ook blijft er ruimte om fietsen te parkeren voor het raadhuis en blijft de laad- en losstrook voor leveranciers intact. Mensen die een huwelijk gepland hebben worden door de gemeente ingelicht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.