Bijgewerkt: 7 december 2023

Het schoolplein van brede school Omnibus wordt vergroend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-11-2022

Het schoolplein van Brede school Omnibus aan Pandora 8 in Amstelveen wordt op dit moment vergroend. Floor Gordon (D66) wethouder Groen plantte 15 november 2022 samen met een aantal leerlingen de eerste bomen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Het stenen schoolplein van brede school Omnibus is 'onttegeld'

Het stenen schoolplein is ‘onttegeld’ en in plaats daarvan komen er drie groene eilanden. Een bomeneiland, een moestuineiland en speeleiland. Kinderen en leerkrachten verzorgen zelf de moestuin. Eerder kreeg basisschool De Westwijzer een groen schoolplein. Bij beide scholen ging het om een proef. De gemeente onderzocht of er meer speel- en schoolpleinen groener kunnen worden en wat dat kost.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Floor Gordon met leerlingen van de school

Amstelveen heeft 230 sport- en speelvoorzieningen in haar beheer. Het gaat om 30 schoolpleinen van basisscholen en om speelpleinen zoals basketbalvelden, skatebanen, voetbalvelden en speelplaatsen. Het onderzoek richtte zich op speellocaties waar er mogelijkheden zijn om verharding te vervangen en te mixen met groen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.