Bijgewerkt: 28 juni 2022

Het startschot voor AM match inspiratiecongres 'Wat een baas'

Nieuws -> Informatief

Bron: AM match
15-09-2016

De nieuwe participatiewet is voor tenminste 40% van de bedrijven in de regio Amstelland-Meerlanden nog onbekend terrein. Dit blijkt uit een marktverkenning van AM match . Maar als het aan AM match ligt gaat dat snel veranderen. AM match, opgericht door de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn wil ondernemers en managers helpen mensen die een kans verdienen, succesvol in te zetten in hun bedrijf. Vrijdag 30 september 2016. geeft Jetta Klijnsma (staatssecretaris Sociale Zaken & Werkgelegenheid) het startschot voor AM match.

Foto Amstelveen
(Bron AM match - 2016)

Hoe participatieproof is de regio Amstelland Meerlanden?


Directeur AM match Anton van den Hoed: “Uit onze marktverkenning blijkt, dat het succes van de participatiewet staat, of valt met de mate, waarin bedrijven maatwerk ontvangen. De bereidheid is er, dat is natuurlijk een eerste goede stap. Tegelijkertijd verschilt de situatie per bedrijf enorm en dat is een spannende uitdaging. Zo spraken we een ondernemer die seizoenswerk heeft dat uitstekend geschikt is voor mensen die onder de participatiewet vallen. Mooi om daar werk van te maken, maar lastig om dit vanuit de participatiewet te doen. Want het doel van de wet is om mensen die nu nog in de bijstand zitten, of een Wajong-uitkering hebben een vast dienstverband te bezorgen. Bij AM match gaan we de komende tijd inzetten op het vinden van de juiste match tussen werknemer en bedrijf. Als het klikt tussen de kandidaat en type werk is er al zoveel gewonnen.”

Inspiratiecongres ‘Wat een baas’. Onbekend maakt onbemind. En onduidelijkheid mag nieuwe kansen niet in de weg staan vindt AM match. Daarom organiseert AM match een inspiratiecongres op vrijdag 30 september 2016 in Hoofddorp, voorafgaand aan de officiële opening van haar deuren. Onder het motto ‘Wat een baas’ leidt presentator Frénk van der Linden de deelnemers door de nieuwe ontwikkelingen rond de participatiewet. Ondernemers en managers die al werken met mensen die onder de participatiewet vallen, komen aan het woord. Maar ook innovators Oos Kesbeke (Kesbeke Fijne Tafelzuren), Angeline Kierkels (Meerlanden) en Leonore Nieuwmeijer (Asito) delen hun ervaringen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.