Bijgewerkt: 20 april 2024

Het trio Ellister van der Molen speelt in De Meent

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
02-11-2015

De Nederlandse jazz trompettiste Ellister van der Molen is bezig aan een gestage opmars. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze op vele plekken van het land te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar kwartet op het North Sea Jazz Festival en toert ze langs de theaters met de succesvolle All Star-formatie “New York Round Midnight”. Ook in de bigbandwereld is ze een graag-geziene gast.

Foto Amstelveen
(Foto Merlijn Doomernik - 2014)

De Nederlandse jazz trompettiste Ellister van der Molen


Recent speelde ze met The Glenn Miller Orchestra’ in Duitsland, Kroatië, Italië, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië en Israël. November speelt ze met het Jazz Orkest Concertgebouw in China. Haar geluid - met name op haar geliefde instrument de Flugelhorn - is opvallend warm en haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als men zich muzikaal zo af en toe in de nesten werkt”, dat hoort bij mijn leer en ontwikkelingsproces, zei Ellister in een interview.

Het Ellister van der Molen Trio is een band die zich richt op creatief spelen met een melodieuze aanpak. Want in een trio verband blijken de interacties steeds weer de moeite waard. Net zoals Ellister afwisselt tussen het warme en brede geluid van de bugel, het forse geluid van de trompet naar dan weer het mysterieuze geluid van de gedempte trompet; zo manifesteren haar gitarist Axel Hagen samen met contrabassist Noah Nicoll zich, in hun verschillende rollen van de begeleiding, naar het melodieuze contrapunt.Axel, 1963 in Karlsruhe geboren, is van het trio de meest gerenommeerde muzikant met een brede ervaring in de jazzscene; van Metropole Orkest tot zijn betrokkenheid met beroemde muzikanten als Tommy Flanagan, Lou Levy, Clark Terry, Lee Konitz, Claudio Roditi, Bill Perkins and Tom Harrell. Noah is bekend als contrabas docent met klassieke achtergrond en is daarnaast veelgevraagd in de Nederlandse jazzscene. Hun optreden is een “Tribute to Count and Duke”

Dat dit trio juist in contrast kiest voor een hommage aan twee grootheden uit The Bigband wereld is louter te beschouwen als een eerbetoon aan de kracht van hun composities. Zowel Count Basie als Duke Ellington hebben een grote bijdrage geleverd aan het hedendaags jazzrepertoire. Stukken als Take the ATrain, In a Sentimental Mood en One O'Clock Jump zullen velen bekend in de oren klinken. Dat deze nummers ook in een kleine bezetting tot hun recht komen zal u die avond duidelijk worden.

Het optreden is van het trio is op vrijdagavond 6 november 2015 - 20.00 tot 23.00 uur in Ontmoetingscentrum DE MEENT Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Bereikbaarheid: (020) 6438015. Centrum De Meent  met metro 51 – halte De Meent; buslijn 199 – halte Praam; buslijnen 170, 174 – halte Grote Beer. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.