Bijgewerkt: 31 maart 2023

Het veerkrachtig Pauluskoor Amstelveen zingt weer!

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Mirjam Reitsma
24-09-2020

Het drama van niet kunnen zingen sloeg in als een bom afgelopen maart. Opeens geen Matthäus Passion, geen koorrepetities, geen koordag en drie leden met corona. Hoe kwam het Pauluskoor deze tijd door en hoe is het nu met het Pauluskoor?

Na de lockdown startte de dirigent Marcel Joosen direct met de wekelijkse muzikale nieuwsbrief. Een online muziek- en zangles. Naar deze prachtige stukjes muziekgeschiedenis + uitvoeringslinks keken wij wekelijks uit. Tegelijkertijd zetten koorleden onderlinge (WhatsApp) groepjes op en werd de corona-rubriek op de website  http://www.pauluskoor.nl/ door leden gevuld met divers muzikaal materiaal.

Foto Amstelveen
(Foto Pauluskoor Amstelveen - 2020)

Dirigent Marcel Joosen begeleidt de repetitie van het Pauluskoor Amstelveen in de St. Augustinuskerk op 14 september 2020


Tegelijkertijd met de versoepeling van de regels begon een Corona-koorgroep na te denken over een herstart van onze repetities, hoe kunnen wij weer verantwoord zingen? En de uitkomst? Ja wij kunnen weer corona-verantwoord zingen met ons Pauluskoor. Afgelopen maandag 14 september 2020 was de eerste repetitie in de St. Augustinus kerk. Hoe gaan die repetities? Om de week repeteert de helft van het koor. Wij zitten ver uit elkaar, ventileren de kerk permanent, hebben geen gezamenlijke koffiepauze etc.

En een concert, zit dat er volgend jaar in? Geen Matthäus in het voorjaar maar wèl een groot concert in november 2021, wellicht bestaande uit twee kleine concerten. Corona-ontwikkelingen zullen bepalend zijn voor het concertprogramma. Wij gaan ervan uit dat ook dat gaat lukken! Veerkracht is onze kracht. De gemeente Amstelveen en de Augustinuskerk ondersteunen ons ieder op hun eigen wijze. De gemeente met subsidie en de Augustinuskerk met de herinrichting van de kerkzaal als corona-veilige repetitieruimte, heel fijn. Helaas hebben een aantal leden om reden van corona opgezegd. Dat betekent dat er plaats is voor nieuwe leden, wees welkom. Amstelveen heeft een (veerkrachtig-) koor en dat is het Pauluskoor Amstelveen!Update 4 oktober 2020:

2de corona stop voor het Pauluskoor Amstelveen. Pauluskoor Amstelveen stopt per direct de repetities n.a.v. corona-besmettingen in andere koren. Het Pauluskoor wil en kan geen enkel risico nemen, hoe zeer het zingen door de koorleden nu weer gemist moet worden. Het koor houdt de corona-ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zodra het veilig is gaan zij weer zingen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.