Bijgewerkt: 26 juni 2022

Het verhaal van Isa Hoes is best beluisterd in de LuisterBieb

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
10-06-2014

Veel mensen hebben de afgelopen weken het gemak en plezier van de LuisterBieb ontdekt. Vooral het aangrijpende verhaal van Isa Hoes ‘Toen ik je zag’ was populair, voorgelezen door Isa zelf. De top 3 downloads zijn de luisterboeken van Isa Hoes, Saskia Noort en Jan Brokken. De LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken, waar en wanneer je maar wilt: in de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren, in bed of op het strand. De LuisterBieb is gratis en offline te gebruiken voor leden en niet-leden. Het aantal mensen, dat de app gedownload heeft op hun smartphone, of tablet is van 60.000 gestegen naar bijna 90.000. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Screenshot van het hoofdmenu van de LuisterBieb-app


Onder het motto 'Luisteren voor je lijst' kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren, bijvoorbeeld in de bus, of op de fiets op weg naar school. Daarvoor zijn speciaal titels ingekocht. Daarnaast is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. Luisteraars zijn enthousiast over de collectie, die op dit moment zo’n 275 titels bevat, waaronder veel bestsellers van bekende auteurs. Naast volwassenen kunnen jongeren van verschillende leeftijden volop plezier beleven aan deze app.

De app is heel eenvoudig in gebruik. Je downloadt eenmalig het gewenste luisterboek. Voor het luisteren is geen internetverbinding nodig. Het gedownloade boek wordt opgeslagen op je smartphone of tablet. Je start het verhaal en de rest volgt vanzelf. Heb je de app nog niet in je bezit? Downloaden is gratis en kan via de App Store of via Google Play.

LuisterBieb?

De LuisterBieb, geïntroduceerd door de Bibliotheek, is de eerste luisterboeken-app in Nederland. Met deze app wil de Bibliotheek alle Nederlandstalige luistercontent voor bibliotheekleden ontsluiten voor mobiel gebruik. Ook mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek kunnen –in beperktere mate- gebruikmaken van deze app.
Met de LuisterBieb-app krijg je de beschikking over een grote selectie digitale luistercontent: van voorgelezen romans tot interviews, redevoeringen en hoorcolleges. Download hier de LuisterBieb-app voor Android en hier voor Apple.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.