Bijgewerkt: 26 juni 2022

Het wandelnetwerk van Amstelland is bijna klaar

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
25-02-2021

Het nieuwe 300 kilometer lange wandelnetwerk langs de zuidkant van Noord-Holland is bijna klaar! Het netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot 1 groot wandelgebied. Naar verwachting zijn de eerste wandelingen eind maart beschikbaar voor iedereen die het gebied te voet wil verkennen. Jan van der Meij, projectleider en gedeputeerde Ilse Zaal vertellen in onderstaande video over de aanleg van deze nieuwe route.

Bossen en graslanden. De meeste routeplaatjes zijn inmiddels geplaatst. Daarnaast worden de routes online gezet. De komende weken zijn er controlewandelingen om er zeker van te zijn dat alles bij de lancering tiptop in orde is.

Wandelnetwerk Amstelland ligt in een bijzonder en zeer divers gebied. Wandelaars lopen door bossen, langs rivieren en graslanden. Omdat dit wandelnetwerk aansluit op de wandelnetwerken van Zuid-Holland en Utrecht, is het gebied zeer interessant voor langeafstand wandelaars. Houd voor de laatste ontwikkelingen rond het wandelnetwerk Amstelland de website en social media in de gaten.Samenwerking en financiering. Groengebied Amstelland is opdrachtgever voor het nieuwe netwerk. In Groengebied Amstelland zijn de gemeenten Ouder-Amstel, Amstelveen, Amsterdam en Diemen vertegenwoordigd. Samen met het Amsterdamse Bos en de gemeentes Uithoorn en Aalsmeer financieren zij gedeeltelijk de aanleg van het netwerk. De provincie Noord-Holland levert ook een flinke financiële bijdrage aan dit project. Noord-Holland wil al jaren een provincie-dekkend wandelnetwerk. Met de aanleg van dit zuidelijke netwerk is de provinciale wandelkaart bijna helemaal ingekleurd. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.