Bijgewerkt: 20 juni 2024

Het werk aan de Amstelveenlijn gaat nog steeds door ondanks de coronacrisis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-04-2020

Op de bouwplaats van de Amstelveenlijn wordt ondanks de coronacrisis momenteel hard doorgewerkt. VITAL, de aannemer van de Amstelveenlijn, neemt extra maatregelen zodat medewerkers veilig hun werk kunnen doen. Op 2 april 2020 ontvingen zij een chocolade paashaas met eieren en een paasattentie voor alle medewerkers van wethouder Rob Ellermeijer, namens de gemeente Amstelveen.

'Ik ben onder de indruk van de manier, waarop iedereen doorwerkt met inachtneming van alle richtlijnen. Het is van groot belang dat het werk niet stil komt te liggen, maar veiligheid staat voorop. De mannen en vrouwen op de bouwplaats zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de vernieuwde Amstelveenlijn eind dit jaar gaat rijden. Dit waarderen wij enorm. Vandaar dat wij ze vandaag even in het zonnetje zetten.'- aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2020)

Vlnr.: Aart Veldhuis, projectdirecteur van VolkerWessels Infra, Carl Riechelman projectmanager van de Amstelveenlijn bij de gemeente Amstelveen en Rob Ellermeijer wethouder Verkeer met een enorme chocolade paashaas en eieren in zijn hand, het cadeau voor de managers


Extra veiligheidsmaatregelen. Het kabinet heeft afspraken gemaakt met de bouw- en technieksector om te voorkomen dat de bouwsector stilvalt. In het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ staat hoe er veilig doorgewerkt kan worden op basis van adviezen van het RIVM. Concreet betekent dit dat VITAL ook tijdens het werk voldoende afstand houdt. Alle medewerkers dragen op hun jas een sticker met 1,5 meter afstand. Ook tijdens instructies wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. De werkzaamheden worden na elkaar in plaats van tegelijkertijd uitgevoerd Er zijn extra schaftketen voor maximaal 4 personen gehuurd. In de keet zijn mobiele washandunits geplaatst. Ook zijn er extra schoonmaakrondes voor onder andere toilet en deurklinken.

Wat er nog gaat gebeuren? De halte en het kruispunt Kronenburg openden begin maart 2020. De volgende mijlpaal in het project is de opening van Zonnestein in mei. Hierna volgt het kruispunt Sportlaan. Ondertussen werkt VITAL hard door aan het Opstelterrein. En in de tweede helft van het jaar volgt dan OTO: Opleiden Trainen Oefenen. Bestaande en nieuwe bestuurders gaan de lijn grondig testen en worden zelf opgeleid en vertrouwd gemaakt met de nieuwe lijn 25. Lees meer over het project: https://amstelveenlijn.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.