Bijgewerkt: 24 juni 2024

Hilton hotel op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
23-03-2012

Hilton Worldwide en Schiphol Group presenteren plannen voor beeldbepalend hotel op Schiphol

Hilton Worldwide en Schiphol Real Estate, de vastgoeddochter van Schiphol Group, hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuw, 433 kamers tellend Hilton Hotels & Resorts hotel op Amsterdam Airport Schiphol. Het hotel wordt een icoon voor de luchthaven. Het wordt ontworpen door het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau Mecanoo. Het nieuwe hotel zal het huidige Hilton hotel gaan vervangen en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. In de tweede helft van 2012 wordt met de voorbereidingen van de bouw begonnen.

schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ergens hier op Schiphol wordt nog een toren gebouwd, van Hotel Hilton


Het nieuwe hotel is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Real Estate en zal door Hilton Worldwide worden beheerd. Om aan de marktvraag en de hoge kwaliteitseisen van Amsterdam Airport Schiphol en het merk Hilton te voldoen, hebben Schiphol en Hilton Worldwide gezamenlijk plannen voor een nieuw hotelgebouw ontwikkeld. Het nieuwe hotel krijgt 23 vergaderzalen, een specialiteitenrestaurant en bar, executive lounge, spa en fitnesscentrum, een groot atrium met lobby en een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal van de internationale luchthaven.

Patrick Fitzgibbon, SVP Ontwikkeling, Europa & Afrika, Hilton Worldwide: "Dankzij Hilton Schiphol Airport is de luchthaven straks een geheel nieuwe hotelervaring rijker die een bestemming op zich zal worden. Hilton Worldwide maakt in Nederland een sterke groei door. Onlangs nog werd de introductie van drie nieuwe merken in het land bekendgemaakt en het doet ons genoegen dit prachtige gebouw aan onze Nederlandse portefeuille te kunnen toevoegen."

Maarten de Groof, Executive Vice President & Chief Commercial Officer van Schiphol Group: "De ontwikkeling van dit hotel is een belangrijk initiatief dat geheel in lijn is met de strategie van Schiphol als Europe's Preferred Airport. Gastvrijheid is een kernwaarde van Schiphol. Wij willen de gebruikers van de luchthaven inspireren. We zijn er trots op, samen met Hilton, een nieuw, beeldbepalend hotel te realiseren dat zich vooral richt op de zakelijke markt. Dit project draagt bij aan de dynamiek van de zakelijke gemeenschap op Schiphol en aan onze strategie voor het creëren van een hoogwaardige bedrijfslocatie."

Dave Horton, hoofd Hilton Hotels & Resorts Worldwide: "Hilton was in 1959 de eerste met een concept voor een luchthavenhotel toen het Hilton San Francisco Airport werd geopend. Onze organisatie heeft nu meer dan 320 luchthavenhotels over de gehele wereld en wil haar aanwezigheid op de belangrijkste luchthavens versterken. Na de recente opening van Hilton hotels op London Heathrow en Frankfurt Airport is Hilton Schiphol Airport een prachtige aanwinst."

Het nieuwe Hilton hotel komt op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel. Het bestaande Hilton Hotel blijft overigens in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Het kubusvormige gebouw wordt ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en zal worden gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen.

Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen plafond, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. De lichte, horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht tot diep in het gebouw en verlenen het zijn grootsheid. Volgens de architecten zorgen houten latten, frames en elementen voor verfijning en een natuurlijke, sierlijke vormgeving.

Het interieurontwerp, dat onder toezicht van Merkx+Girod en Hirsch Bedner Associates (HBA) tot stand komt, ademt een sfeer van hedendaags, innovatief en sprankelend Nederlands design met sterke, originele vormen en een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.