Bijgewerkt: 29 maart 2024

Historische fototentoonstelling geopend in Amstelveen InZicht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-07-2022

In belevingscentrum Amstelveen InZicht is sinds 1 juli 2022 een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur opent de tentoonstelling op 30 juni 2022


Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur is enthousiast over de tentoonstelling: 'We kennen Amstelveen InZicht als centrum waar je kunt zien hoe Amstelveen er in de toekomst uit gaat zien. Maar met deze historische tentoonstelling laten we ook zien dat we het verleden niet vergeten. En dat er ook elementen zijn die in al die tijd zijn gebleven. De echte iconen zoals de Annakerk en het Oude Dorp, maar ook het Zwijntje.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De fotoverzamelaars Bea, Evert en Harry Zuiderent met Dick Huijer de beheerder van Beeldbank Amstelveen waren ook aanwezig tijdens de opening


Langs komen in belevingscentrum Amstelveen Inzicht. Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam. De tentoonstelling duurt tot 1 augustus 2022.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het winkelcentrum Binnenhof in 1975 met Het Zwijntje van beeldend kunstenaar Karel Iljitsj Pelgrom (1927 - 1994)


Beeldbank. De fototentoonstelling is zorgvuldig samengesteld door medewerkers van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. De afgelopen jaren is veel gedaan om zoveel mogelijk gemeentelijk historisch materiaal te digitaliseren. Het resultaat hiervan is te vinden op beeldbank.amstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.