Bijgewerkt: 7 september 2024

Hittestress campagnedag in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-07-2024

Hittestress behoort tot een van de gevolgen van klimaatverandering in Nederland, zo ook in Amstelveen. Iedereen krijgt te maken met hittestress door steeds extremere weersomstandigheden in Nederland. Dit merk je in de ouderenzorg, bij drukbezochte evenementen en in de binnenstad op hete pleinen.

Eind augustus 2024 organiseert de gemeente Amstelveen om die reden een bewustwordingscampagne over hittestress. Tijdens deze campagnedag zal er op het Stadsplein van Amstelveen een dag lang de ‘Heet hè-Kas’ staan.

‘Heet hè-Kas’. In de ‘Heet hè-Kas’ kan je op donderdag 29 augustus 2024 de hitte van de toekomst ervaren. ’s Ochtends vinden er verschillende gesprekken plaats waarbij Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid het gesprek voert met verschillende organisaties over het effect van hittestress op o.a. de openbare ruimte en de zorg.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2024)

Het regent vaker en harder en jouw plein kan dat niet aan

Kom je ook langs? ’s Middags kan ook jij in de kas de hitte van de toekomst ervaren. Stel al je vragen over subsidies en regelingen om hittestress in jouw leefomgeving tegen te gaan. En neem een kijkje bij de verschillende posters over maatregelen die jij kan nemen. 

Ook ontvang je een gratis plantje als je de ‘Heet hè-kas’ bezoekt. De volgende partijen zijn aanwezig om uw vragen over hittestress te beantwoorden: 

-Medewerkers van de gemeente beantwoorden vragen subsidieregelingen en geven inzicht in projecten van de gemeente;

-Afdeling Groen: Groen moet je Doen en subsidieregeling Groen op Gebouwen

-Afdeling Water: De Klimaattuin en NK Tegelwippen

-Afdeling Stedelijke ontwikkeling: Informatie over de ontwikkeling van het nieuwe Stadsplein

Heb jij al een rainproof voorbeeld? Wij horen het graag! Of wil je zelf aan de slag met rainproof in jouw omgeving, maar je weet niet goed hoe? Of heb je een vraag aan het Rainproof-team of wil je in contact komen met iemand uit Rainproof-netwerk. Neem dan contact met ons op via klimaatbestendig@amstelveen.nl Kijk ook rond op de website Rainproof Amstelveen.

Amstelveen Rainproof is een initiatief om de stad bestendig te maken tegen toenemende hoosbuien en hittegolven als gevolg van klimaatveranderingen. De gemeente kan dit niet alleen en doet daarom een beroep op bewoners, bedrijven en kennisinstellingen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.