Bijgewerkt: 26 mei 2024

Hockeyvereniging Myra stapt over op led verlichting

Nieuws -> Sport

Bron: Hockeyvereniging Myra
22-06-2020

Voor sportverenigingen zijn het nog steeds spannende tijden. Waar het gesprek van de dag vooral nog gaat over wat wel en niet kan en hoe je veilig kunt hockeyen met de 1,5 meter-regel, is het tegelijkertijd cruciaal om ook de toekomst scherp in de gaten te houden. Hockeyvereniging Myra combineert korte termijn handelen met de overstap op LED-verlichting, gericht op verduurzaming van de club en haar omgeving. 

Foto Amstelveen
(Foto HV Myra - 2020)

Nils Mulder, voorzitter van HV Myra


Nils Mulder, voorzitter van HV Myra, licht toe: 'Natuurlijk zijn wij in deze tijden vooral bezig met de hockeysport zelf en alles wat daarbij komt kijken nu we nog steeds met corona-maatregelen te maken hebben. Naast dat ons leden heel graag weer volop willen spelen, zijn zij ook bezig met de vereniging zelf. We zien mooie initiatieven waaronder storting van team-potten in de clubkas en het verkopen van Myra artikelen, waarvan de opbrengst geheel naar de vereniging gaat – zo doen we het samen en dat maakt me echt supertrots. Eerder brachten we onze voorraden naar de voedselbank, omdat we het ook belangrijk vinden in de samenleving te staan en buiten de club iets bij te dragen.'

Een grote investering voor de lange termijn doen lijkt in deze tijden misschien niet direct een logische stap. Op Myra wordt momenteel LED-verlichting geïnstalleerd bij de drie watervelden die zij bezit. 'Vorig jaar namen we samen met de Stichting Hockeypark Myra de beslissing om met LED-verlichting, die wij inmiddels ook in het clubhuis hebben, een lange termijn verduurzaming in te zetten. Mede dankzij subsidies van Rijksoverheid en Gemeente Amstelveen, is Myra in deze toch uitdagende tijd in staat zo’n stap in zowel kwaliteit als duurzaamheid te zetten', vervolgt Mulder.

Foto Amstelveen
(Foto HV Myra - 2020)

De LED-verlichting van HV Myra staat al klaar om geplaatst te worden


Besparingen, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. LED-verlichting biedt gelijkmatig en helder licht (gelijk aan daglicht) en met een waarde van 300 lux voldoet Myra zelfs aan de KNHB eisen voor wedstrijden van de nationale ploegen. De verlichting is dimbaar, laag in onderhoudskosten en wordt bediend per app en kan dus exact geprogrammeerd worden tijdens speeltijden. De besparing op elektrakosten zal daardoor voor de hockeyvereniging uiteindelijk rond de 60% liggen.

Spelen met licht. 'Het is een heel schouwspel om de installatie tot stand te zien komen. Het is zware techniek en we kijken met volle bewondering naar de acrobaat-installateurs aan het werk. Gelukkig werken zij overdag zodat de teams die ’s avonds trainen er weinig last van hebben. Onze leden kunnen straks genieten van veel beter kunstlicht, dalende energiekosten en daarnaast dragen we als HV Myra een steentje bij aan een duurzamere Amstelveense samenleving!'- vertelt voorzitter Mulder. Hockeyvereniging Myra is opgericht door een klein groepje toegewijde hockeyliefhebbers in 1954 en vierde daarmee in 2019 vol trots haar 65ste verjaardag. Over de jaren is HV Myra uitgegroeid tot een stabiele en gezellige familievereniging waar aandacht is voor zowel plezier, als prestatie en waar respect hoog in het vaandel wordt gedragen. De vereniging draait bijna volledig op de inzet van haar eigen vrijwilligers. Naast de regulier jeugd, senioren en trimhockey spelers, runt HV Myra al bij 20 jaar haar geliefde G-hockey afdeling. Voor meer informatie: https://www.hvmyra.nl

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.