Bijgewerkt: 18 mei 2024

'Hoe schrijf ik een scriptie' bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
07-11-2016

Loopt u wel eens vast tijdens het schrijven van een zakelijk document en zou u daar hulp bij kunnen gebruiken? Vanaf dinsdag 15 november 2016 start bij Volksuniversiteit Amstelland de cursus 'Hoe schrijf ik een scriptie, paper of beleidsnota?', gegeven door ervaren taaldocente Astrid Attali.

Deze korte cursus brengt u op weg om een beter inzicht te krijgen in het, hoe en waarom van zakelijk schrijven. De deelnemer krijgt navigatieregels aangereikt over de opbouw van zinnen, alinea’s, hoofdstukken, aanwijzingen voor het maken van noten, citaten, parafrasen en bronnen en nog veel meer nuttige informatie. Er wordt, in kleine groepen, niet alleen aandacht besteed aan spelling, maar vooral aan structuur en zinsopbouw, inhoudelijke indeling en woordkeuze.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De ingang van de Volksuniversiteit Amstelland op het Stadsplein van Amstelveen


Het boek Navigatieregels voor het schrijven van papers, scripties, theses en verslagen (uitgave: Taalfit (ISBN 978-90-820744-0-6) en geschreven door de docent) is bij de cursus inbegrepen en zal tijdens de eerste les worden uitgereikt. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, www.vu-amstelland.nl , of kom langs bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 97.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.