Bijgewerkt: 25 juni 2024

Hoeveelheid ingezameld plastic gestegen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-09-2012

In de maanden mei, juni en juli 2012 is er ruim 40 procent meer plastic ingezameld dan vorig jaar. De zomermaanden leverden toen gemiddeld zo’n 25.000 kilo per maand op. Nu is dit gestegen tot 35.000 kilo.

Met de nieuwe inzamelmethode kunnen bewoners eens in de twee weken plastic verpakkingen aanbieden. Door het plastic om de week in te zamelen verwacht de gemeente de reeds ingezette stijging verder te kunnen doortrekken tot circa 10 kilo plastic per huishouden in 2012.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie tijdens een interview


Wethouder John Levie (BBA) van afvalbeheer: “De inzameling van plastic verpakkingen stijgt. Dit is goed voor het milieu want het ingezamelde plastic kunnen we weer hergebruiken voor nieuwe producten, zoals verpakkingen en gebruiksvoorwerpen.”

Ondergrondse containers plastic

Om nog meer plastic in te zamelen, met name bij de hoogbouw, wil het College bij Kostverlorenhof en Groenhof als proef begin volgend jaar ondergrondse containers voor de plastic inzameling plaatsen. Het zijn containers met een ingebouwde elektrische pers, waardoor er zo’n 10x meer plastic in kan dan bij een gewone ondergrondse container. Dit scheelt veel vrachtautobewegingen, aangezien een gewone container heel snel vol raakt omdat plastic veel volume heeft. De inzameling aan huis met zakken blijft hiernaast bestaan.

Het verbeteren van de afvalscheiding is het uitgangspunt van het Afvalbeleidsplan 2011-2015, dat de gemeenteraad eind 2010 vaststelde. De gemeenteraad wil dat in 2015 minimaal 55% van het huishoudelijk afval in Amstelveen wordt hergebruikt.

In 2009 was het percentage hergebruik van het ingezamelde afval 42%, in 2011 al 48%. Deze stijging is met name te danken aan de stijging van het aangeboden GFT. Op 7 november 2012 wordt dit voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.