Bijgewerkt: 8 december 2023

Hoger beroep tegen bouw Nifterlake ongegrond verklaard

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-02-2011

Het hoger beroep, dat bezwaarmakers hadden aangespannen tegen de bouw van Nifterlake, een dagcentrum voor opvang van kinderen met een beperking, is op 9 februari 2011 door de Raad van State ongegrond verklaard.

Op 12 januari 2011 diende het hoger beroep dat door bezwaarmakers bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State was aangetekend tegen de komst van Nifterlake. De rechter heeft in haar uitspraak de aangedragen bezwaren, die zich met name richtten tegen het parkeren, ongegrond verklaard.

Wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie (BBA): “Het is goed dat de uitspraak bevestigt dat we juist hebben gehandeld.

Gelukkig kan de bouw van Nifterlake, het dagcentrum voor opvang van kinderen met een beperking, nu dus gewoon doorgaan. Dat is mooi, want hun huidige onderkomen is bijzonder gedateerd en een nieuw onderkomen is daarom hoognodig.

Bovendien is de weg vrij voor de komst van een HOED (huisartsen onder een dak), zodat de mensen in de wijk huisartsen dichtbij hebben.”

De planning is dat het gebouw medio 2012 gereed is waarna aansluitend de openbare ruimte tussen Nifterlake en de Bos en Vaartflat wordt heringericht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.